Zeci de kilograme de sturion redat mediului natural de către polițiștii de frontieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de kilograme de sturion redat mediului natural de către polițiștii de frontieră

Eveniment 29 Mai 2023 / 13:34 613 accesări

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență un cetăţean român care transporta într-un autovehicul, 32 de kilograme de sturion, specia cegă, în stare vie, fără a deține documente legale.

În data de 28.05.2023, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au oprit pentru control, în zona localității Grindu, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 22 de ani, în care se aflau două persoane.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj,32 de kilograme de sturion, de dimensiuni mici, din specia cegă,în stare vie.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate, iar autoturismul în valoare de 4.500 lei și 90 metri de plase din fir textil în valoare de 1.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii dedeţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.Ştiri recomandate

12