Zeci de mii de articole contrafăcute depistate în Portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de mii de articole contrafăcute depistate în Portul Constanța

Eveniment 25 Septembrie 2022 / 09:24 723 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța și din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China,33.565 articole electronice, 160 mașinuțe și 6.720 produse de igienă corporală, în valoare de aproximativ 8.000.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 20.09.2022, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau33.565 articole electronice,care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 23.09.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În fapt, în data de 03.06.2022 o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau160 mașinuțe și 6.720 produse de igienă corporală,care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ8.000.000 leidacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentrupunere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate,la finalizare urmând a fi luate masurile legale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2008 secunde