Zeci de morți! Atacuri coordonate ale talibanilor în Afganistan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de morți! Atacuri coordonate ale talibanilor în Afganistan

Externe 17 Octombrie 2017 / 10:38 696 accesări

Cel puțin 30 de membri ai forțelor de securitate afgane au fost uciși marți dimineață în urma unor atacuri coordonate desfășurate de comandouri talibane în estul Afganistanului, relatează dpa și AFP. Un centru important al poliției afgane, incluzând și o tabără de antrenament, din orașul Gardez, provincia Paktiya, a fost atacat marți de talibani, care s-au infiltrat în interiorul complexului după ce au detonat una sau două mașini-capcană, au dezvăluit surse oficiale de la Kabul citate de AFP. Talibanii au revendicat imediat atacul încă în curs de desfășurare printr-un mesaj postat pe Twitter de purtătorul lor de cuvânt Zabiullah Mujahid. Potrivit Ministerului de Interne afgan, "atacatorii echipați cu veste explozive și arme ușoare au detonat un vehicul-capcană, iar apoi un grup de teroriști a intrat în complex". Într-un comunicat, ministerul precizează că atacul era încă în curs de desfășurare la ora locală 10:30 (06:00 GMT), la mai mult de o oră de la primele explozii. Allah Mir Bahram, unul din membrii Consiliului local din provincia Paktiya, situată la frontiera cu zonele tribale din Pakistan, a declarat pentru AFP că "două vehicule-capcană" cu atentatori sinucigași la bord au explodat la intrarea în complexul poliției.

Forțele speciale au înconjurat complexul, iar unități suplimentare de polițiști au fost trimise ca întăriri la fața locului, conform aceluiași minister. În două imagini postate pe internet cu acest centru al poliției, atacat de talibani, se pot vedea coloane de fum negru ridicându-se deasupra orașului.

Complexul din Gardez adăpostește în afară de centrul de antrenament forțe ale poliției naționale și de frontieră, precum și trupe ale armatei.

În același timp, în provincia Ghazni, circa 300 de combatanți talibani au atacat sediile guvernatorului și poliției din districtul Andar cu un vehicul militar Humvee furat încărcat cu explozibili, a precizat un responsabil al consiliului local. Simultan, militanții au atacat alte două posturi de poliție. Atacurile s-au soldat cu cel puțin 30 de morți în rândul forțelor de securitate, a menționat acesta.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2051 secunde