Zeci de morți în Siria, în urma unor raiduri aeriene asupra unei piețe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de morți în Siria, în urma unor raiduri aeriene asupra unei piețe
Externe 14 Noiembrie 2017 / 12:50 286 accesări 0 comentarii

Raidurile aeriene asupra unei piețe dintr-o localitate rebelă situată în 'zona de dezescaladare' în nordul Siriei s-au soldat cu 61 de morți, în principal civili, conform unui nou bilanț al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), publicat marți, la o zi după atacuri, relatează France Presse. OSDO, o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o vastă rețea de informare în Siria, nu a putut să precizeze dacă aceste atacuri aeriene ce au survenit luni seara în orașul Atareb au fost efectuate de avioane ale regimului președintelui Bashar al-Assad sau de cele ale aliatului său rus. Sursele pe care se bazează OSDO îi identifică pe autorii atacurilor aeriene în funcție de tipul de avion, localizarea lor și muniția folosită. Orașul Atareb, situat în partea de vest a provinciei Alep și sub controlul diferitelor grupări rebele, a fost vizat luni de trei atacuri aeriene, a precizat OSDO, în pofida 'zonei de dezescaladare' instituită în regiune.

Bilanțul victimelor nu a făcut decât să crească după raiduri, întrucât persoanele rănite au decedat în această zonă unde serviciile medicale sunt limitate.

'Persoane rănite au decedat, ridicând la 61 numărul morților, între care cinci copii și trei polițiști', a indicat OSDO marți. Bilanțul precedent al organizației consemna 53 de morți.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3881 secunde