Zeci de pacienţi fără discernământ, cobai pentru testarea unor medicamente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se întâmplă în România... Zeci de pacienţi fără discernământ, cobai pentru testarea unor medicamente
Sănătate 13 Septembrie 2019 / 14:08 1797 accesări 0 comentarii

Zeci de pacienţi cronici şi fără discernământ de la Secţia de Psihiatrie Vulcan ar fi fost folosiţi într-un studiu de testare a unor medicamente, declară managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu.

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informaţii că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

„Am avut această informaţie şi am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienţilor incluşi în studiu şi consimţământul. Am avut informaţie că în anul 2005, la secţia Vulcan, a fost desfăşurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienţi. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bîgiu.

„Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienţi, iar aici avem pacienţi cronici şi fără discernământ”, a afirmat managerul. Acesta a adăugat că îşi va declina competenţa şi va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.

Loading...


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1221 secunde