Zeci de scafandri militari din cinci țări se instruiesc la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de scafandri militari din cinci țări se instruiesc la Constanța
Eveniment 19 Iulie 2019 / 12:30 1747 accesări 0 comentarii

Cea de-a 10 ediție a Exercițiului multinațional „Eurasian PartnershipMCM Dive” se desfășoară în perioada 22-26 iulie 2019, la Constanța și înraioanele maritime din proximitatea litoralului românesc al Mării Negre.Zeci de scafandri militari din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgiași SUA vor pune în aplicare proceduri operaționale de căutare și deidentificare a dispozitivelor explozive marine și vor executa activitățide scufundare cu circuit deschis, semi-închis și cu alimentare de lasuprafață, precum și activități de căutare a țintelor aflate înimersiune folosind drone subacvatice.

Din partea Forțelor Navale Române, secvențele de pe mare vor fiexecutate de corveta „Contraamiral Horia Macelariu”, dragorul maritim„Locotenent Lupu Dinescu”, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandorAlexandru Cătuneanu”, remorcherul maritim de salvare „Grozavul”, navarapidă de scafandri „Venus”, patru ambarcațiuni rapide (RHIB), douădetașamente de scafandri EOD și un detașament de scafandri de mareadâncime.

Obiectivul principal al exercițiului este antrenarea în comun a forțelorparticipante, pentru dezvoltarea interoperabilității și pentruîmbunătățirea cunoștințelor din domeniul luptei împotriva amenințărilorsubacvatice. Exercițiul cuprinde workshop-uri pe teme despre siguranțascufundărilor, asigurarea medicală pentru incidentele de scufundare,planificarea decompresiilor și a tratamentelor medicale, precum șiactivități de căutare subacvatică a minelor marine, de filmare șifotografiere subacvatică și de neutralizare a dispozitivelor exploziveimprovizate subacvatice.

„Eurasian Partnership MCM Dive 19” este condus de ComponentaOperațională Navală, iar gruparea de forțe are în compunere structuridin subordinea Comandamentului flotei, a Centrului 39 Scafandri și aDirecției Hidrografice Haritime și este singurul exercițiu multinaționalanual, organizat în bazinul vestic al Mării Negre, care este destinatconsolidării instruirii scafandrilor militari din țări NATO și din țărisemnatare ale Parteneriatului pentru Pace (PfP).

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2525 secunde