Zeci de şoferi, prinşi „zburând“ pe autostradă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În minivacanță Zeci de şoferi, prinşi „zburând“ pe autostradă
Eveniment 27 Ianuarie 2020 / 11:07 1627 accesări 0 comentarii

77 de şoferi au rămas fără permis în minivacanţa de Ziua Unirii din cauza vitezei excesive, unii dintre aceştia fiind prinşi şi cu peste 200 km/h, transmite IGPR. În cele trei zile de minivacanţă, poliţiştii au depistat aproape 600 de abateri, dintre care 387 au vizat depăşirea vitezei.

„În cele 3 zile (vineri, sâmbătă şi duminică, n.r.), poliţiştii au depistat, în total, pe autostrăzi, 577 de abateri contravenţionale. Dintre acestea, 387 au vizat depăşirea limitei legale de viteză. Ca măsuri complementare, au fost reţinute permisele de conducere a 77 de conducători auto. Totodată, au fost constatate 4 infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În sursa citată sunt prezentate şi câteva exemple:

- Vineri seară, pe Autostrada A2, a fost depistat, conducând o autoutilitară cu semiremorcă, spre Constanţa, un bărbat care nu respectase timpii de conducere şi de repaus şi nu utilizase cartela tahografica în aparatura de înregistrare. Firma căreia aparţinea vehiculul a fost sancţionată cu amendă de 6.000 de lei. Ca măsura complementară, a fost imobilizată maşina.

- Sâmbătă după-amiază, tot spre Constanţa, pe A2, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, conducând cu viteza de 218 km/h. Abaterea a fost filmată şi înregistrată cu aparatul radar AUTOVISION. Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 zile.

- Un alt bărbat, de 45 de ani, a fost sancţionat cu aceeaşi amendă şi măsură complementară, pentru că, pe drumul spre Constanţa, pe A2, a fost depistat conducând cu 205 km/h.

- În aceeaşi zi, pe A1, poliţiştii au depistat un bărbat de 45 de ani, conducând un auto cu remorcă, având permisul de conducere suspendat. În cauză, s-a întocmit dosar.

- Pe A3, un alt bărbat conducea cu 215 km/h, abatere fiind filmată şi înregistrată de aparatul Trucam. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

- Pe A1 a fost depistat un cetăţean maghiar, de 29 de ani, care conducea cu 135km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 100 km/h. În urma verificărilor, s-a constatat ca acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România suspendat. I-a fost întocmit dosar penal.

- Tot cu dosar penal s-a ales un alt conducător auto, care a fost depistat de poliţişti, sâmbătă seara, pe A3, conducând către Bucureşti cu permisul de conducere reţinut.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h, însă limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere, mai transmite IGPR.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1484 secunde