Zeci de țări susțin candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de țări susțin candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU
Politică 21 Septembrie 2016 / 22:13 288 accesări 0 comentarii

Premierul Dacian Cioloș a afirmat miercuri că sunt zeci de țări care susțin candidatura României pentru un post de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

"Este un subiect pe care l-am abordat și îl abordez sistematic, în fiecare întâlnire bilaterală pe care am avut-o și o avem. Avem deja un număr de câteva zeci de țări care au confirmat că ne susțin această candidatură, dar mai este de lucru încă", a afirmat Cioloș, într-o declarație de presă.

România candidează pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru mandatul 2020-2021, la alegerile care vor avea loc la New York în 2019. Candidatura a fost depusă la sfârșitul anului 2006, la un an după încheierea unui mandat în Consiliul de Securitate (2004-2005). Pentru locul ce revine Grupului Est-European mai candidează și Estonia.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2106 secunde