Zeci de tone de steroizi şi medicamente contrafăcute, confiscate în 33 de ţări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cea mai mare operațiune Europol de acest fel din istorie Zeci de tone de steroizi şi medicamente contrafăcute, confiscate în 33 de ţări
Eveniment, Externe 09 Iulie 2019 / 15:59 1806 accesări 0 comentarii

Europol a anunţat luni că 3,8 milioane de produse dopante şi medicamente contrafăcute au fost confiscate şi 234 de persoane au fost arestate, în cadrul unei operaţiuni care s-a desfăşurat în 33 de ţări, inclusiv în ROMÂNIA, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

La operaţiunea Viribus, coordonată de Europol şi poliţia italiană în colaborare cu Interpol, Centrul Comun de Cercetare UE (JRC), Oficiul European Antifraudă (OLAF) şi Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA), au participat 33 de ţări, 23 dintre acestea fiind state europene.

În urma operaţiunii au fost destructurate 17 grupuri de crimă organizată implicate în producerea şi traficarea medicamentelor şi produselor dopante. Nouă laboratoare ilegale de pe teritoriul ţărilor europene, în care erau produse medicamentele şi steroizii, au fost descoperite şi închise de către autorităţi.

Autorităţile s-au concentrat şi pe monitorizarea evenimentelor sportive, în cadrul cărora au efectuat 1.357 de verificări pentru a depista sportivii care utilizează astfel de produse pentru a-şi îmbunătăţi performanţa.

Europol a anunţat că a ordonat arestarea a 234 de suspecţi, a deschis 839 de dosare penale şi a identificat aproape 1.000 de indivizi responsabili de producerea, comercializarea sau utilizarea substanţelor ilegale.

Printre ţările din UE care au participat la această operaţiune se numără şi România, Marea Britanie, Franţa şi Germania. De asemenea, au fost implicate alte zece ţări care nu aparţin Blocului comunitar, printre care SUA, R. Moldova şi Columbia.

Operaţiunea Viribus a fost cea mai mare operaţiune de acest fel din istorie.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1595 secunde