Zelenski: A început bătălia pentru Donbas

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zelenski: A început bătălia pentru Donbas

Externe 19 Aprilie 2022 / 08:33 969 accesări
Foto: facebook, Volodimir Zelenski

Foto: facebook, Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi unde luptele sângeroase s-au intensificat.

"Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive", a spus Zelenski într-un discurs difuzat pe Telegram și citat de AFP.

Șeful Cancelariei Prezidențiale a Ucrainei declarase astăzi că „a început a doua fază a războiului”, cu referire la noul asalt al Rusiei în estul Ucrainei, potrivit Reuters.

Comentariile șefului de cabinet Andriy Yermak au fost în concordanță cu observațiile înaltului oficial de securitate al Ucrainei, care a declarase anterior că Rusia a lansat noua ofensivă în estul Ucrainei.

"Vom lupta, oricât de mulţi soldaţi ruşi sunt aduşi aici. Ne vom apăra", aadăugat Zelenski, în timp ce primele încărcături din noua tranşă de ajutor militar american pentru Ucraina au ajuns deja la frontierele ţării pentru a fi predate armatei ucrainene.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1527 secunde