Zelenski declară oraşul strategic Liman ''complet eliberat'' de ruși

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zelenski declară oraşul strategic Liman ''complet eliberat'' de ruși

Externe 02 Octombrie 2022 / 17:12 779 accesări
Foto: facebook, Volodimir Zelenski

Foto: facebook, Volodimir Zelenski

Orașul Liman din estul Ucrainei a fost complet eliberat, a anunțat președintele Zelenski.

Recucerirea acestui oraș de importanță strategică, care era sub controlul forțelor ruse din mai, marchează un nou triumf pentru ucraineni, în contraofensiva lor spre Donețk.

Armata ucraineană susține că în ultimele două săptămâni a recâștigat 6.000 de kilometri din teritoriu. Conform principalului consilier prezidențial, Ucraina are până acum sprijinul a zece țări din NATO, o treime dintre membri, pentru a se alătura rapid Alianței nord-atlantice, așa cum a cerut, vineri, președintele Zelenski.

În centrul orașului Liman, din est, soldații ucraineni au îndepărtat steagurile rusești și au făcut adevărate coregrafii cu dansul victoriei.

„Astăzi (2 octombrie) la 12.30, orașul Liman a fost complet eliberat. Mulțumesc armatei noastre, războinicilor noștri. Glorie Ucrainei!”, a declaratZelenski.

Oraşul Liman din regiunea Doneţk a fost "cel mai probabil apărat de elemente subdimensionate ale Districtelor Militare Vest şi Centru ale Rusiei, precum şi de contingente de rezervişti mobilizaţi voluntar", a transmis duminică Ministerul Apărării britanic în informarea sa zilnică.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1902 secunde