Zi importantă în Turcia: Patru candidați împotriva lui Erdogan la alegerile prezidențiale și parlamentare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zi importantă în Turcia: Patru candidați împotriva lui Erdogan la alegerile prezidențiale și parlamentare

Externe 24 Iunie 2018 / 09:37 720 accesări

S-au deschis birourile electorale pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din Turcia, considerate pe scară largă ca fiind cele mai importante din ultimii zece de ani.

Câștigătorul votului prezidențial va avea noi puteri executive, urmare revizuirii constituționale susținută de actualul președinte Recep Tayyip Erdogan.

Odată cu creșterea economică a Turciei, Partidul AK, aflat la putere, se confruntă cu o provocare puternică din partea unei opoziții revigorate.

Principalul contracandidat al lui Erdogan, Muharram Ince din Partidul Popular Republican secular, a fost ca un magnet pe parcursul campaniei, atrăgând o mulțime uriașă.

Se estimează că un milion de oameni au participat la mitingul organizat în districtul Maltepe din Istanbul pentru a auzi promisiunea lui Ince de a inversa ceea ce vede el drept ”regula autoritară” a lui Erdogan.

Meral Aksener, este singura femeie din cursa prezidențială și este al doilea cel mai puternic candidat al opoziției, potrivit ultimelor sondaje.

Selahattin Demirtas este cel mai tânăr candidat la cursa. Avocatul kurd din domeniul drepturilor omului a fost ținut fără plată într-o închisoare de maximă securitate în Edirne, în nord-vestul Turciei, pentru mai mult de 20 de luni.

Temel Karamollaoglu este al patrulea în ordinea candidaților din opoziție și a declarat că îi va susține pe dl. Ince sau pe dna Aksener.

Erdogan, care a dominat politica turcă timp de un deceniu și jumătate, este cotat primul să câștige alegerile prezidențiale, dar, probabil, doar în primul tur, sugerează sondajele de opinie.12
Pagina a fost generata in 0.182 secunde