Zi importantă pentru Mircea Băsescu! Judecătorii decid dacă intră la închisoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zi importantă pentru Mircea Băsescu! Judecătorii decid dacă intră la închisoare!
Justiție 16 Iunie 2016 / 10:55 673 accesări 0 comentarii

Magistrații de la Curțea de Apel Constanța se pronunță miercuri în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, este judecat pentru trafic de influență.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut, la ultimul termen, pedeapsa maximă de șapte ani de detenție.

Amintim că, în luna ianuarie, Tribunalul Constanța l-a condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care acesta a fost judecat pentru trafic de influență. Instanța a decis ca Marian Căpățână, intermediarul mitei plătite de clanul Bercea pentru eliberarea acestuia din pușcărie, să stea trei ani după gratii. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni și a obține o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Prin decizia luată de Tribunalul Constanța s-a dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la cei doi inculpați. În plus, instanța a menținut măsura sechestrului instituit pe bunurile lor. Aceștia trebuie să mai achite câte 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Tribunalul Constanța a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de restituire a sumei de 600.000 de euro. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanța.Pagina a fost generata in 0.192 secunde