Zi istorică: SpaceX şi NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, astăzi, la ora 22

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zi istorică: SpaceX şi NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, astăzi, la ora 22
Eveniment 30 Mai 2020 / 09:48 590 accesări 0 comentarii
paceX şi NASA încearcă încă o data să scrie istorie, sâmbătă, când va exista o nouă tentativă de lansare a misiunii DEMO-2. Scopul acesteia este să demonstreze că SpaceX are capacitatea reală de a transfera astronauţi către staţia spaţială şi înapoi în maximă siguranţă.
Prima încercare, ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri, a fost anulată din cauza vremii. Următoarea lansare este programată pentru sâmbătă la ora 3.22 după amiaza (ora locală 22.00). Însă, şi de data aceasta, decizia lansării va fi luată în funcţie de starea vremii.
Vineri dimineaţa, 45th Space Wing, o divizie a armatei SUA ce supervizează lasările de rachete de pe coasta de Est, a anunţat că există o probabilitate de 50% ca lansarea să aibă loc sâmbătă. Duminică, probabilitatea este chiar mai mare, de 60%.
Compania SpaceX a solicitat însă o dată suplimentară, pe 2 iunie, dacă lansările programate pentru acest weekend vor fi anulate, a anunţat NASA.
În Florida este în această perioadă sezonul uraganurilor, ceea ce înseamnă condiţii de vreme severă.
Miercuri, lansarea navei Crew Dragon a fost amânată din cauza vremii.
Condiţiile meteorologice din Florida nu au fost favorabile, iar SpaceX a luat decizia de a nu-şi asuma riscuri şi a amânat lansarea pentru sâmbătă.
Astronauţii Bob Behenken şi Doug Hurley se aflau deja la bordul navetei şi aşteptau ultimele confirmări.
„Renunţăm la lansarea de astăzi din cauza vremii nefavorabile pentru traseul de zbor. Următoarea posibilitate de lansare este sâmbătă, 30 mai, la 3.22 p.m. EDT, sau 19.22 UTC”, a anunţat agenţia spaţială americană pe Twitter.Ştiri recomandate

Bătaie în Vama Veche
Bătaie în Vama Veche 533 accesări
Pagina a fost generata in 0.539 secunde