Zilele Muzeului Național al Marinei Române. Surprize pentru vizitatori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
50 de ani de existență Zilele Muzeului Național al Marinei Române. Surprize pentru vizitatori
23 Mai 2019 / 12:07 1435 accesări 0 comentarii

La 29 mai 1969, lua ființă Muzeul Național al Marinei Române (MNMR), unitate de cultură reprezentativă a Forțelor Navale.

Pentru a sărbători la justa valoare acest eveniment, în perioada 25 mai-1 iunie 2019, MNMR organizează o suită de manifestări.

Sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 9.30, MNMR va marca Jubileul prin Ceremonialul ridicării pavilionului la catarg, oficierea serviciului religios și luări de cuvânt. Manifestarea va continua cu lansarea volumului "Muzeul Naţional al Marinei Române - 50 de ani de existenţă. 1969-2019. Monografie", realizat de specialiști ai muzeului și cu acordarea de distincții și diplome. Începând cu ora 13.00 se vor deschide oficial lucrările celei de-a XXIII-a Conferințe Naţionale de Comunicări Ştiinţifice „Dunărea şi Marea Neagră în spaţiul euroasiatic. Istorie, Relaţii Politice şi Diplomaţie“ la care participă 70 de cercetători, profesori, muzeografi, arhiviști, biblioteconomiști, restauratori și conservatori din țară și din Constanța.

Pentru buna desfășurare a activităților din 25 mai 2019, în perioada 23-26 mai 2019, Muzeul Național al Marinei Române va fi închis publicului vizitator.

Miercuri, 29 mai, de ziua muzeului, între orele 10.00-18.00, se vor organiza „Porți Deschise”, intrarea fiind gratuită pentru toți cei care vor vizita atât expoziția permanentă, cât și expozițiile temporare: „Parașutismul militar - repere istorice” și „Din activitatea Cercetașilor României” - expoziții de obiecte și fotografie De la ora 17.00 vor fi vernisate două expoziții temporare de pictură - „Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor” și „Marinele lui Val Donici”. Cu același prilej, va fi lansat și volumul „Marina în pictura și literatura română. Valentin Donici”, de Carmen Atanasiu și Andreea Croitoru. În Salonul expozițional „Comandor Dimitrie Știubei” va mai putea fi admirată o expoziție de machete a Asociației de Modelism „Tomis”.

Sâmbătă, 1 iunie, MNMR va organiza „Ziua Porților Deschise”, în intervalul orar 9.00-17.00, pentru toți copiii care vor dori să-i treacă pragul. Se vor putea vizita gratuit atât expoziția per manentă a muzeului, cât și expozițiile temporare.

Loading...
Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1725 secunde