Ziua Copilului ar putea deveni zi nelucrătoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Copilului ar putea deveni zi nelucrătoare
07 Aprilie 2016 / 09:31 870 accesări 0 comentarii

1 iunie ar putea fi zi liberă, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de parlamentari de la toate partidele.

''În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât și acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program și facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viață mai bună. Dar de multe ori lipsește ce e mai prețios pentru ei: prezența fizică a părinților lor. Să le oferim celor mici timp de calitate și amintiri pentru o viață'', spun parlamentarii în expunerea de motive.

Ei argumentează necesitatea ca 1 iunie să fie zi liberă prin aceea că ''trăim într-o societate dominată de valori materiale'', iar ''de Ziua Copilului în majoritatea grădinițelor și școlilor primare din România se organizează evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evoluează în cadrul acestor spectacole''.

''Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei'', explică semnatarii, arătând că nu toți angajatorii au disponibilitatea de a acorda o zi de concediu părinților de 1 iunie.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1664 secunde