Ziua Europei, 9 mai: Deputaţii români din Parlamentul European intră în dialog live cu cetăţenii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Europei, 9 mai: Deputaţii români din Parlamentul European intră în dialog live cu cetăţenii
Externe 09 Mai 2020 / 11:35 481 accesări 0 comentarii
Ziua Europei

Ziua Europei

„De Ziua Europei, participă la un dialog live pe pagina noastră de Facebook cu deputaţii români în Parlamentul European despre solidaritate, răspunsul şi viitoarele măsuri ale Uniunii Europene în contextul pandemiei, dar şi viitorul Uniunii, la 70 de ani de la Declaraţia Schuman”, potrivit unui anunţ postat pe pagina de socializare a Comisiei Europene în România.

Conform sursei citate, comisarul european Adina Vălean va vorbi despre solidaritatea europeană şi ieşirea din criza generată de pandemia.

Conferinţa virtuală „EU're here to stay: Solidaritatea Europeană în Acţiune” este un eveniment organizat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Ziua Europei simbolizează data la care, în urmă cu 70 de ani, a fost rostită declaraţia Schuman, piatra de temelie a Uniunii Europene, informează europa.eu, site-ul oficial al UE.

Pe 9 mai 1950, într-un discurs la Paris, Robert Schuman, ministrul francez al Externe de la acel moment, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare, prin crearea unui Comunităţi europene a cărbunelui şi oţelului, cu scopul de a înlătura posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei, în primul rând între Franţa şi Germania, state angrenate în trecut într-o rivalitate acerbă cu rezultate dezastruoase pentru Europa şi chiar întreaga lume.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1437 secunde