Ziua Internaţională a Cărţii şi Ziua Bibliotecarului din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Internaţională a Cărţii şi Ziua Bibliotecarului din România
Cultură 19 Aprilie 2017 / 18:21 3812 accesări 1 comentariu

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor este inițiată și sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi s-a născut și a trecut la cele veșnice William Shakespeare. Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (sărbătorit tot la 23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului. Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată "Ziua Bibliotecarului din România".

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti şi Asociaţia Euro CulturArt, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, organizează duminică, 23 aprilie, a şasea ediţie a "Programului de C’Arte". Vor avea loc evenimente comune, care marchează sărbătorirea Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, precum şi a Zilei Bibliotecarului din România . "Programul de C’Arte" este un program de evenimente mediatice cu mesaje pro-lectură şi de susţinere a culturii scrise naţionale. "Programul de C’Arte" îşi propune să creeze anual, de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii români, deţinători de drepturi de autor, pentru bibliotecarii români, în cadrul unor evenimente mediatice şi artistice, cu mesaje pro-lectură şi de susţinere a culturii scrise naţionale. Programul are elemente de interactivitate şi se adresează, în special, adolescenţilor şi studenţilor, precum şi profesioniştilor industriei editoriale. Sloganul "Programul de C’Arte", ediția 2017, este: "Citeşti şi dăruieşti!".

1 comentariu

Constanteanul 10:03:19 / 20 Aprilie 2017
Dar Biblioteca din Constanta?

Deranjeaza-te si afla ce organizeaza Biblioteca din Constanta cu aceasta ocazie!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2631 secunde