Ziua Mondială a Turismului. Ungaria, țara gazdă 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ziua Mondială a Turismului. Ungaria, țara gazdă 2018

Turism 27 Septembrie 2018 / 09:11 1433 accesări

La 27 septembrie, cele peste 155 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului.

Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

Reprezentanţii UNWTO stabilesc o temă anuală de dezbatere şi o ţară gazdă în fiecare an, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. Tema propusă pentru 2018 este "Turismul şi transformarea digitală", iar oraşul şi ţara gazdă sunt Budapesta şi Ungaria, se menţionează pe site-ul http://wtd.unwto.org.

Conform sursei citate, progresele digitale transformă modul de conectare şi de informare, transformându-ne comportamentul şi încurajând inovaţia şi strategiile de creştere durabilă şi responsabilă. "Trebuie să înţelegem mai bine impactul economic, social şi de mediu al tehnologiei şi inovării în turism, (...) în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite", se arată pehttp://wtd.unwto.org.

În iunie 2018, Organizaţia Mondială a Turismului şi Globalia au lansat prima competiţie "UNWTO Startup Tourism", iar startup-urile cu cele mai bune proiecte vor fi anunţate ca semifinaliste în cadrul celebrării oficiale a Zilei mondiale a turismului în Budapesta.12