Ziua mondială pentru prevenirea suicidului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului

Social 10 Septembrie 2017 / 10:00 557 accesări

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului este marcată, în fiecare an, la 10 septembrie. Potrivit site-ului oficial al Asociației Internaționale pentru Prevenirea Suicidului, iasp.info, peste 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an, iar numărul tentativelor de suicid este de aproape 25 de ori mai mare, ceea ce înseamnă că mult mai multe persoane au fost pe cale să comită un act suicidal sau au trăit în preajma unei astfel de persoane. Și toate acestea se petrec în pofida faptului că suicidul poate fi prevenit.

Fiecare dintre aceste persoane este parte integrantă a unei comunități, unii dintre ei având chiar un cerc apropiat de prieteni, o familie unită sau colegi de școală sau de serviciu apropiați. Alții, însă, trăiesc mult mai izolați. Indiferent de situație, sprijinul colectivității este foarte important pentru persoanele vulnerabile.

Tocmai din acest motiv, tema de anul acesta, ''Take a minute, change a life'', ne invită pe fiecare în parte să acordăm atenție celor de lângă noi, îndeosebi celor care se confruntă cu astfel de probleme, să păstrăm legătura cu ei, să-i încurajăm să-și deschidă sufletul, oferindu-le, totodată, sprijinul, încurajându-i și ascultându-i fără să-i judecăm. Avem, astfel, toate șansele, să le schimbăm viața.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1812 secunde