Ziua Națională, sărbătorită prin mișcare la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Crosul „1 Decembrie” Ziua Națională, sărbătorită prin mișcare la Constanța
Sport 01 Decembrie 2015 / 17:10 605 accesări 0 comentarii

Aproximativ 300 de concurenți au luat startul la a 16-a ediție a Crosului „1 Decembrie”

Aproximativ 300 de concurenți au luat startul la a 16-a ediție a Crosului „1 Decembrie”

Concurenții au fluturat steagul României înainte de start

Concurenții au fluturat steagul României înainte de start

Antoanela Manac a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiția feminină

Antoanela Manac a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiția feminină

Cătălin Jitcovici a câștigat întrecerea masculină

Cătălin Jitcovici a câștigat întrecerea masculină

Organizatorii și câștigătorii crosului au imortalizat momentul de final al ceremoniei de premiere

Organizatorii și câștigătorii crosului au imortalizat momentul de final al ceremoniei de premiere

Aproximativ 300 de iubitori ai sportului au luat startul marți, 1 decembrie, la a 16-a ediţie a tradiţionalului cros organizat cu ocazia Zilei Naționale a României de Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociația Județeană de Atletism Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa și Școala Gimnazială „Spectrum” Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanţa, Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, Poliţia Rutieră Constanţa și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, sub deviza „Aleargă pentru sănătatea ta, aleargă pentru România!”.

La start au fost prezente numeroase personalități ale orașului, printre care prefectul Ion Constantin, Elena Frîncu, membru în Comitetul Executiv al COSR, Claudiu Teliceanu, directorul DJST Constanţa, Mustafa Bedir, directorul Liceului Internațional de Informatică, și Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru” Constanța. Participanții au plecat din fața statuii Victoria, din Parcul Prefecturii, și au alergat pe traseul str. Traian - bd. Ferdinand - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia - bd. Tomis, iar primul concurent a sosit după doar zece minute.

Întrecerea băieților a fost câștigată de Cătălin Jitcovici, urmat de Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive Sanasport, și Damian Constantin. „Pentru mine, a fost o cursă foarte ușoară, mai ales că am participat în trecut și la semimaraton. Traseul a fost totuși dificil, cu deal după start și vale la sosire”, a declarat câștigătorul. În întrecerea fetelor, prima a sosit triatlonista Antoanela Manac, secondată de atleta Nicoleta Zăvelcă și campioana națională la bikini-fitness Diana Pivniceru. „A fost o cursă foarte frumoasă și mă bucur că am câștigat. Această participare reprezintă și o inițiativă a Asociației medicilor tineri și studenților la medicină, în cadrul programului „Spune nu sedentarismului!“, care încurajează participarea la activități sportive”, a spus Manac, care este studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”.

PREMII PENTRU PARTICIPANȚI

Primii 250 de concurenți care au încheiat cursa au primit tricouri din partea organizatorilor, iar primii clasați la fete și băieți au fost recompensați cu premii în bani. Astfel, învingătorii au luat câte 150 de lei, ocupanții locului secund - câte 100 de lei, iar cei de pe poziția a treia - câte 75 de lei. „Ne bucurăm că am avut parte de o participare numeroasă și că vremea a ținut cu noi. Am ajuns la a 16-a ediție și sunt convins că tradiția va merge mai departe”, a declarat Mihai Orzan, inspector DJST Constanța.

Citește și:

Cros de Ziua Națională, la Constanța

Primul cros costumat din orașul Constanța

Crosuri inedite organizate în orașul de la țărmul mării

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.178 secunde