Ziua Planetei Pământ, 2018. Tema: O lume fără poluare cu plastic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ziua Planetei Pământ, 2018. Tema: O lume fără poluare cu plastic

Lifestyle 22 Aprilie 2018 / 11:37 2257 accesări

De zece ani, pe 22 aprilie, e celebrată Ziua Internaţională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului. În această zi, s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a instituit, în 2009, ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde. Earth Day Network, organizaţia care promovează Ziua Pământului (22 aprilie) la nivel mondial, anunţă evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.

Google celebrează Ziua planetei Pământ de anul cu un doodle care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă şi iubitoare de animale, care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării mediului înconjurător.

Mişcare a luat naştere în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai” sau apariţia fibrelor optice.

Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a iniţiat Ziua Pământului, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

MINISTERUL MEDIULUI, DE ZIUA PĂMÂNTULUI: SCHIMBĂRILE CLIMATICE SUNT DOVADA CLARĂ CĂ PĂMÂNTUL SUFERĂ

Ministerul Mediului susţine că, cel puţin de Ziua Pământului, ar trebui să conştientizăm că Pământul este unic şi nu există altul de rezervă. ”Schimbările climatice sunt dovada clară că că Pământul suferă”, scriu reprezentanţii ministerului pe pagina de Facebook, afirmând că ”fiecare dintre noi are puterea să combată această suferinţă”.

”Comunitatea internaţională sărbătoreşte astăzi Ziua Pământului. Este acel moment când ar trebui ca toţi să conştientizăm că Pământul este unic, nu avem altul de rezervă. Avem datoria, unul faţă de celălalt şi toţi faţă de generaţiile viitoare, să avem grijă de planeta noastră, să îi gestionăm responsabil resursele fără a le epuiza, să îi păstrăm apele solul şi aerul curate, să combatem poluarea acolo unde există deja şi să nu ne gândim la toate acestea doar o zi pe an, ci să purtăm cu noi mereu această responsabilitate”, scriu, sâmbătă, oficialii Ministerului Mediului pe pagina de Facebook.

Aceştia continuă mesajul de Ziua Pământului afirmând că ”schimbările climatice sunt dovada clară că Pământul suferă”.

”Fiecare dintre noi are puterea să combată această suferinţă, însă există o condiţie: să acţionăm împreună. Haideţi, deci, să-i urăm planetei noastre la mulţi ani de Ziua Pământului şi să trecem de la vorbe la fapte!”, este finalul mesajului postat de Ministerul Mediului pe pagina de socializare.

Mesajul este însoţit de clipul video realizat de Facebook cu ocazia Zilei Pământului.12
Pagina a fost generata in 0.2015 secunde