Ziua porţilor deschise, în cel mai mare parc eolian onshore din Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CEZ (Fântânele- Cogealac) Ziua porţilor deschise, în cel mai mare parc eolian onshore din Europa
Social, Lifestyle 10 Septembrie 2019 / 12:07 2118 accesări 1 comentariu
CEZ (Fântânele- Cogealac)

CEZ (Fântânele- Cogealac)

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) invită publicul larg la cea de a treia ediţie a evenimentului WIND OPEN DAY - Ziua porţilor deschise la parcurile eoliene, care va avea loc în cel mai mare parc eolian onshore din Europa, CEZ (Fântânele - Cogealac),pe data de 12 septembrie 2019, între orele 12.00 și 18.00.

Ediţia de anul acesta este dedicată Centrului de Formare Profesională pentru Energie Regenerabilă şi Distribuţie de Electricitate - un program de reconversie profesională pentru mineri, proiect elaborat de RWEA cu sprijinul Ministerului Energiei, UPET, Renewable Energy School of Skills (RESS) și CEZ. Vor participa reprezentanţi ai Ministerului Energiei, UPET, mineri din Valea Jiului, ONG-uri - Greenpeace, Bankwatch, Planeta Petrila, Green Initiative și SIER.

În programul zilei vor avea loc workshop-uri și dezbateri la firul ierbii, printre turbinele eoliene, întrebări și răspunsuri despre marile teme ale momentului: soluții pentru stoparea schimbărilor climatice, tranziția energetică și importanța formării profesionale în domeniul energiei regenerabile. Participanții vor avea ocazia să viziteze turbinele și la înălțime, vor asista la o demonstrație de salvare spectaculoasă efectuată de tehnicienii RESS pe turbină, apoi vor socializa la un picnic, iar cei inspirați vor câștiga premii la concursul „Best Photo WOD3''.

„DJ Adrian Șaguna, Corso, Bazz Burger și Photo Booth vor face atmosfera și mai placută și experiența de la WOD 3, de neuitat. Evenimentul va fi alimentat cu energie verde și multă voie bună“, promit organizatorii în comunicatul remis redacției!

Loading...

1 comentariu

Adrian 15:44:47 / 10 Septembrie 2019
Astia de la CEZ vor sa vanda pentru ca e plafonat pretul si nu mai fac banii

Parcul e invechit a fost adus din Germania SH prin 2011 deci turbinele si-au iesit din garantie cel mai probabil. Acum vor sa vanda si sa faca alt parc in alta parte, firma este din Cehia pentru ca au facilitati fiscale dar proprieterii sunt Americani. Cine cumpara ia un sac fara fund desi la prima vedere este o investitie rentabila, costurile cu intretinerea si inlocuirea vechilor turbine care vor cadea una dupa alta v-a fi foarte mare iar luand in calcul masurile guvernului care se schimba de la an la an piata energetica romaneasca e la pamant.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1848 secunde