Ziua Universală a Iei, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Muzeul de Artă Populară Ziua Universală a Iei, la Constanța
Social, Cultură 21 Iunie 2019 / 15:36 1651 accesări 0 comentarii

Cunoscuta creatore de ii Ecaterina Oproiu

Cunoscuta creatore de ii Ecaterina Oproiu

Cunoscuta creatore de ii Iulia Goran

Cunoscuta creatore de ii Iulia Goran

Muzeul de Artă Populară Constanța marchează Ziua Universală a Iei, pe 23 și 24 iunie, printr-o manifestare culturală organizată pe platoul din fața instituției de cultură. La eveniment vor participa cunoscutele creatore de ii Ecaterina Oproiu și Iulia Goran din Breaza, județul Prahova, localitate vestită în întreaga țară pentru iile realizate aici.

Cei care doresc să participe la această manifestare sunt așteptați la Muzeul de Artă Populară Constanța zilnic, între orele 09.00-20.00. Cu acest prilej, ei pot admira și deosebita colecție de costume populare aflate în expoziția permanentă, precum și frumoasa ie gorjeană din perioada interbelică, exponat care ilustrează tematica lunii iunie și care se regăsește și pe afișul dedicat acestui eveniment.

Ziua Universală a Iei se sărbătorește anual, din 2013, pe 24 iunie, de Sânziene, denumire dată în popor praznicului Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde