Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații se sărbătorește și la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații se sărbătorește și la Constanța
Eveniment 10 Noiembrie 2017 / 16:45 464 accesări 1 comentariu

Veteranii din teatrele de operații sunt celebrați și anul acesta în 11 noiembrie. Sărbătoarea a fost instituită prin Legea nr. 150/2014, privind modificarea și completarea OGU nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor decedați. Cu acest prilej, personalul Ministerului Apărării Naționale desfășoară, atât în garnizoana București, cât și în celelalte garnizoane din țară în care există unități care au executat misiuni în teatrele de operații, ceremonii militare de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. Ziua Veteranilor este o bună ocazie pentru ca militarii din Batalionul 341 Infanterie „Constanța”, unitate care a desfășurat numeroase misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Kosovo, să pună la cale, în garnizoana Topraisar, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Monumentul eroului sublocotenent (pm) Ionel Gheorghiță Drăgușanu din unitatea militară.

1 comentariu

eroul cazut in cap de pe schela 06:07:47 / 11 Noiembrie 2017
demonetizarea titlului de veteran si erou.

Niste nevinovati,care si-au riscat si inca isi mai risca viata fara ca Romania sa fie in conflict politico armat cu cineva. Dupa noile legi ametitor imbietoare in curand Romania va avea mai multi veterani ,eroi si raniti decit dupa al doilea razboi mondial.Poate sa ne spuna cineva care este justificarea juridica a participarii Romaniei la conflicte regionale?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.217 secunde