ACCES RESTRICȚIONAT în Spitalul Județean Constanța! Vezi de când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prea multe afecțiuni respiratorii. Riscuri mari! ACCES RESTRICȚIONAT în Spitalul Județean Constanța! Vezi de când!
Sănătate 07 Februarie 2018 / 15:42 2682 accesări 0 comentarii
Constanța este pe locul 2 în țară în privința numărului de gripe semnalate

Constanța este pe locul 2 în țară în privința numărului de gripe semnalate

Pentru binele pacienților internați în spitale, având în vedere că ei au o imunitate mai scăzută, și în contextul numărului crescut de gripe și afecțiuni respiratorii apărute în ultima lună la nivel național, dar și local, Constanța fiind pe locul 2 în țară în privința numărului de gripe, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Județeană au recomandat restricționarea accesului în spitale. În acest sens, conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

În contextul numărului crescut de gripe și afecțiuni respiratorii apărute în ultima lună la nivel național, dar și local, Constanța fiind pe locul 2 în țară în privința numărului de gripe, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța au recomandat restricționarea accesului în spitale. În acest sens, conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

MĂSURI

Astfel, din 8 februarie 2018, se vor aplica următoarele măsuri: în secțiile Oncologie, ATI adulți și copii va fi interzis accesul aparținătorilor; pentru toate secțiile din spital se va reduce programul de vizită. Accesul vizitatorilor va fi permis, zilnic, în intervalul 13.30 - 17.00; accesul vizitatorilor în afara orelor de program este complet interzis; în timpul programului de vizită se impune limitarea accesului la 1 vizitator/pacient; persoanele cu viroze/ infecții respiratorii nu au avoie să intre în saloanele pacienților; sunt interzise consulturile pacienților civili în cabinetele medicale din incinta secțiilor, potrivit SCJU.

CONSULTAȚIILE SE VOR EFECTUA DOAR ÎN AMBULATORII

Purtarea echipamentului de protecție este obligatoriu. Acesta este disponibil la intrarea în secții: purtarea măștii este obligatorie; respectarea măsurilor de igienă a mâinilor (spălarea și dezinfectarea lor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii, atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical)

Menționăm că, în țară, a fost reclamat un deces în cazul unui bolnav de leucemie, după ce ar fi luat gripă de la un vizitator.

ULTIMA RAPORTARE

Ultima raportare a Institutului Național de Sănătate Publică arată că județul nostru înregistrează, după București (71 de cazuri de gripă), 28 de cazuri de gripă confirmate cu ajutorul probelor de laborator. De asemenea, tot ultimele date arată că, de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI și până la 28 ianuarie 2018, au fost confirmate cu laboratorul 152 cazuri de gripă: 38 de cazuri tip A, subtip H1; 8 cazuri tip A, subtip H3, 29 de cazuri tip A, nesubtipat și 77 de cazuri tip B.

REAMINTIM RECOMANDĂRILE

Vă reamintim câteva dintre recomandările medicilor Direcției de Sănătate Publică Județeană: purtaţi îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate sezonului, acoperiţi bine capul, mâinile, picioarele şi zona gâtului; beţi ceaiuri - călduţe - din plante; introduceţi în alimentaţie produsele stupului - mierea este interzisă la copiii de 0 - 1 an; faceţi mişcare adecvată vârstei, antrenamentului şi stării dvs. de sănătate; îmbogăţiţi-vă alimentaţia cu legume crude şi fructe (5 porţii/zi); vaccinaţi-vă, după control la medicul de familie (vaccinarea se face înainte ca boala să apară); dacă v-aţi îmbolnăvit, izolarea este cea mai bună soluţie, alături de tratamentul prescris de medicul de familie (dacă nu sunt complicaţii: repaus, evitarea contactelor - pentru a preveni răspândirea bolii -, ceaiuri călduţe, simptomatice); prin respectarea izolării, evitaţi răspândirea bolii.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.6722 secunde