Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Borșul, alimentul minune pentru sănătate
azi, ora 12:07 Borșul, alimentul minune pentru sănătate

Tratamentul cu borș presupune o cură de trei săptămâni presupune o cură de trei săptămâni, iar în această perioadă borșul se administrează cu un sfert de oră înainte de masă. Borșul reprezintă un remediu excelent pentru tuberculoză pentru că substanțele active conținute ...

0 comentarii
Chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez
ieri, ora 09:27 Chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez

Suntem în perioada unuia dintre posturile importante ţinute de creştini, iar regimul vegetarian a căpătat, în ultimii ani, o răspândire semnificativă. Iată o reţetă specială, fără carne, dar deosebit de gustoasă. Reţeta este mai puţin întâlnită în cărţile de ...

0 comentarii
Dovlecei delicioși umpluți cu ciuperci
miercuri, 21 februarie Dovlecei delicioși umpluți cu ciuperci

Din seria rețetelor vegetariene, vă prezentăm dovlecei umpluți, preparați la cuptor. Rețeta de mai jos este ușoară, sănătoasă și rapid de preparat. Mai mult, o poți folosi și cu altă umplutură, în funcție de preferințe. INGREDIENTE 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline ...

0 comentarii
Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău
luni, 19 februarie Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău

Conțin vitamine și minerale esențiale organismului uman. Spre exemplu, vitaminele B1, B3, B5 și B6 sunt esențiale pentru metabolizarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Protejează creierul. De „vină” este nasuninul din compoziția lor, care împiedică „atacul” ...

0 comentarii
Rețetă testată: Vinete umplute
14 februarie Rețetă testată: Vinete umplute

Ingrediente pentru 4 persoane 1 buc ou M 2 linguri Unt 65% Pilos 1 lingura Faina alba grau 000 Castello 1 lingura Pasta de tomate Freshona 6 buc vinete bio 500 g Carne de porc pt. gatit 2 buc. ceapă galbenă după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după ...

0 comentarii
7 moduri diferite de a consuma avocado
26 ianuarie 7 moduri diferite de a consuma avocado

Iubeşti avocado atât de mult încât l-ai mânca în toate combinaţiile posibile, doar că, în afară de salate, toast, sandvişuri şi guacamole nu prea ştii cum să îl foloseşti? Iată câteva reţete pentru a trasnforma deliciosul şi cremosul avocado în mic ...

0 comentarii
Sarmale de gâscă în foi de varză
24 decembrie 2017 Sarmale de gâscă în foi de varză

Ingrediente 300 g carne tocată de gâscă (se poate și cu carne de curcan sau rață) 200 g carne de porc 100 g orez 100g de ulei 2 cepe potrivite 50g bulion 300g roșii o varză murată piper cimbru foi de dafin (una, maximum două, pentru că în cantitate mai mare ...

0 comentarii
Mâncăruri care pot fi considerate adevărate medicamente
16 decembrie 2017 Mâncăruri care pot fi considerate adevărate medicamente

Știați că există unele mâncăruri care pot fi considerate ca niște adevărate medicamente și care pot trata boli grave? Iată mai jos cum să prepari supa lui Hipocrate, ce poate fi folosită pentru tratarea cancerului și a bolilor de rinichi și ficat. Aveți nevoie de următoarele ...

0 comentarii
Ce mănâncă românul? Află care sunt rețetele preferate!
15 decembrie 2017 Ce mănâncă românul? Află care sunt rețetele preferate!

Unul dintre motivele pentru care carnea de pasăre este atât de populară este prețul scăzut. În plus, producerea cărnii de pasăre este mai ieftină decât alte tipuri de carne, deoarece puii sunt mai eficient de crescut și există puține limitări religioase sau culturale pentru a mânca ...

0 comentarii
Un alt fel de cartofi prăjiți
10 decembrie 2017 Un alt fel de cartofi prăjiți

Dacă v-ați săturat de clasicii cartofi prăjiți, vă prezentăm o rețetă la fel de gustoasă, dar și mai nutritivă. Ingrediente: cartofi, usturoi, ceapă, muștar, ulei (de preferat de măsline), rozmarin. Mod de preparare: Se curăță cartofii și se pun într-o tavă, tăiați cubulețe. Se ...

0 comentarii
Cum facem maioneză vegană
8 decembrie 2017 Cum facem maioneză vegană

Chiar dacă reuşim să ţinem postul corect, adică dinspre minte către trup şi nu invers, chiar dacă nu nutrim niciun gând ascuns spre cărnuri sau lactate, parcă, din când în când, puţină maioneză n-ar strica gustul excelent dealtfel al legumelor. Drept urmare, am căutat pentru ...

0 comentarii
Arta napolitană a preparării pizza, în patrimoniul imaterial al umanității
7 decembrie 2017 Arta napolitană a preparării pizza, în patrimoniul imaterial al umanității

Arta napolitană a preparării pizza, așa-numita pizzaiolo, a intrat joi în patrimoniul imaterial al umanității, alături de alte comori culturale precum decorația murală tradițională saudită realizată de femei, potrivit UNESCO, relatează AFP. Comitetul ad hoc al UNESCO s-a reunit pe insula ...

0 comentarii
Cartoful care rodește vinete! Se întâmplă în România
29 noiembrie 2017 Cartoful care rodește vinete! Se întâmplă în România

Un pasionat de agricultură din judeţul Neamţ a reuşit, anul acesta, să obţină o plantă de cartof care a rodit şi vinete. Vali Cucu a devenit cunoscut când aceeaşi plantă a dat cartofi şi tomate, urmând aceeaşi procedură cu cea din 2017, se arată pe descopera.ro. Valentin Cucu a postat pe ...

0 comentarii
A fost lansată prima băutură cu probiotice
28 noiembrie 2017 A fost lansată prima băutură cu probiotice

O echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a lansat, luni, prima băutură funcţională din România cu probiotice, care se adresează persoanelor care suferă de colon iritabil şi are efecte benefice asupra sănătăţii ...

0 comentarii
Bananele, pe cale de dispariție! Vezi de ce!
28 noiembrie 2017 Bananele, pe cale de dispariție! Vezi de ce!

Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe din întreaga lume şi există riscul să devină o raritate. Un virus care circulă prin întreaga lume distruge culturile. Fuzarioza este o boală care deja a distrus plantaţiile de banane din Australia şi sud-estul Asiei şi începe să se ...

0 comentarii
Cei mai buni burgeri din cuş-cuş!
26 noiembrie 2017 Cei mai buni burgeri din cuş-cuş!

Cum face burgeri din cuş-cuş şi legume, că tot suntem în perioada de post, iar specialiştii ne sfătuiesc să încercăm să preparăm cât mai des mâncarea în casă? Este foarte simplu şi, potrivit specialiştilor bucătari, ies mai buni decât cei cu carne! INGREDIENTE 1/2 ...

0 comentarii
Tofu la tigaie, o surpriză culinară de proporţii
17 noiembrie 2017 Tofu la tigaie, o surpriză culinară de proporţii

Pentru că a început Postul Crăciunului, ne-am gândit să vă punem la dispoziţie o reţetă vegetariană, extrem de gustoasă, care poate fi încercată de oricine. Aventura începe cu... tofu. Pentru 2 porţii: 300 g tofu, tăiat în bucăţele mici, după ce a fost scurs bine ...

0 comentarii
Un uriaș complex culinar își deschide porțile pentru turiști
14 noiembrie 2017 Un uriaș complex culinar își deschide porțile pentru turiști

Un uriaș parc tematic pentru gastronomi va fi inaungurat mâine la Bologna. Eataly World se întinde pe 10 hectare si reuneşte de la ferme de animale la cele mai rafinate produse culinare italiene. O desfătare pentru simţuri si o afacere profitabilă pentru Italia. Parcul tematic Eataly World este ...

0 comentarii
Cine face cel mai bun tiramisu din lume?
6 noiembrie 2017 Cine face cel mai bun tiramisu din lume?

Prima ediție a Cupei mondiale la tiramisu, un concurs internațional dedicat celebrului desert italian, desfășurată duminică, în localitatea Treviso, a fost câștigată de un muncitor italian de 28 de ani, la finalul unei competiții acerbe. Înarmați cu telul pentru a bate mascarponele și cu o ...

0 comentarii
Prăjitură care se prepară rapid
3 noiembrie 2017 Prăjitură care se prepară rapid

Când nu ai prea mult timp la dispoziție, dar ai vrea să mănânci ceva dulce, încearcă o prăjitură foarte ușor de preparat. Amesteci ingredientele, razi mărul și prăjitura e gata de copt “cat bați din palme”. INGREDIENTE PENTRU BLATURI 1 cană zahăr 1 cană ...

0 comentarii
123...11
Pagina a fost generata in 0.1426 secunde