Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Care este cel mai bun restaurant din lume? Maeștri bucătari au decis
ieri, ora 17:25 Care este cel mai bun restaurant din lume? Maeștri bucătari au decis

Tuturor ne place să mâncăm bine, deși gusturile diferă. Peste o mie de maeștri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi reprezentanţi ai industriei au desemnat, sub protecţia anonimatului, că cel mia bun restaurant din lume este, anul acesta, Osteria Francescana. Localul din Modena ...

0 comentarii
Rețetă de vară -  salată de fasole galbenă
vineri, 15 iunie Rețetă de vară - salată de fasole galbenă

Munți de fasole galbenă ne întâmpină pe tarabele piețelor. Ce să facem cu ea? Păi o slată simplă de vară, cu usturoi și verdeață, cu un pic de ulei și oțet de vin. Această legumă este bogată în vitamine (A, B, C si K) și minerale. Așa că, dacă aveți spațiu prin congelator, nu ...

0 comentarii
„Telemea de Sibiu“ a primit protecția NAȚIONALĂ
11 iunie „Telemea de Sibiu“ a primit protecția NAȚIONALĂ

Astfel, denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului. Dreptul de utilizare a logo-ului național cât și dreptul de a comercializa produse din clasa cu denumirea Telemea de ...

0 comentarii
3 supe delicioase și bune pentru slăbit
10 iunie 3 supe delicioase și bune pentru slăbit

Amestecul sănătos de legume, apă, condimente și ierburi aromatice te ajută să scapi de câteva kilograme, să facilitezi digestia și eliminarea toxinelor, scrie exquis.ro. Poate ai auzit de noțiunea de supă pentru slăbit. Rețetele pe care le vei descoperi mai jos vin în sprijinul tău ...

0 comentarii
Ce condiții trebuie să îndeplinească o pizza adevărată. Iată rețeta!
3 iunie Ce condiții trebuie să îndeplinească o pizza adevărată. Iată rețeta!

Când îți arunci un ochi peste rețeta singurei pizza adevărate, aprobată de Associazone Verace Pizza Napoletana (AVPN), pare simplu de făcut, însă există reguli stricte şi parametri extrem de precişi în care pizza napoletana trebuie să se încadreze. Spre exemplu, scrie Curiosity ...

0 comentarii
Secretul sărmăluțelor în foi de viță?! Frunze fragede, de luna mai
28 mai Secretul sărmăluțelor în foi de viță?! Frunze fragede, de luna mai

Pentru că buna de la Sibiu și bunica mea făceau, cum creștea puțin frunza viței-de-vie, sarmale în foi de viță, atât cu carne cât și cu umplutură de post (cu orez și ciuperci) m-am învrednicit să fac și eu. Motivul a fost mirosul delicioaselor ierburi de luna mai, funzele de viță ...

0 comentarii
Tort cu sirop de soc, pentru nunta regală a anului
19 mai Tort cu sirop de soc, pentru nunta regală a anului

Tortul creat pentru nunta prinţului Harry cu Meghan Markle este servit la prima recepţie oferită de regina Elisabeta a II-a, acesta fiind pregătit de designerul Claire Ptak, originară din California, care conduce o cofetărie din Londra, Violet Bakery. Prăjitura conţine sirop din flori de soc pregătit la ...

0 comentarii
Poftiți la pide, baclavale și kobete!
19 aprilie Poftiți la pide, baclavale și kobete!

Toți bucătarii și gospodinele din județ sunt invitați la concurs culinar tradițional turco-tătar. Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman (Biblioteca) un concurs cu tema „Tradiţie şi inovaţie în ...

0 comentarii
Un preparat delicios de post - supa cremă de linte
29 martie Un preparat delicios de post - supa cremă de linte

Un preparat cald, cremos şi suficient de condimentat, această supă este ideală chiar pentru postul lung al Paștelui. Iată de de anume ai nevoie: Ingrediente (4 porţii) 150 g linte roşie 1 cartof 1 morcov 1 ardei gras roşu 5 roşii cherry 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de ...

0 comentarii
O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti
7 martie O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti

Mucenicii moldoveneşti nu mai sunt demult... moldoveneşti, căci se prepară în toată ţara! Arată ca nişte covrigi polonezi glazuraţi cu miere şi presăraţi cu nucă, sunt minunaţi la gust şi au forma cifrei 8, simbolul infinitului. Vă prezentăm în continuare o reţetă simplă şi ...

1 comentariu
La bucătărie! Ce poate găti singur copilul tău?
2 martie La bucătărie! Ce poate găti singur copilul tău?

Vine o vreme când putem avea încredere să ne lăsăm copiii să gătească singuri diferite feluri de mâncare. Există preparate simple pe care ar trebui să le poată face după vârsta de 10 ani fără ca tu să nu participi deloc. Bine, poate doar la curățatul bucătăriei! Dar ce ...

0 comentarii
Incredibil! Roșia-pom trăiește și în România!
2 martie Incredibil! Roșia-pom trăiește și în România!

Roșia-pom este un soi cât se poate de real, deşi, la prima vedere, pare de domeniul ficţiunii. Octopus Tomato Tree nu este autohton, ci își are orginea în Italia şi se cultivă chiar şi în România. Este obținută în urma unui proces de hibridare, nefiind modificată genetic ...

0 comentarii
Cafea cu o nouă aromă, mai intensă! Spun cercetătorii japonezi
1 martie Cafea cu o nouă aromă, mai intensă! Spun cercetătorii japonezi

Îţi place să bei cafea? Ei bine, indiferent de gusturi, poţi obţine acasă o aromă mai bogată şi nu trebuie să mergi la o cafenea de lux, spune o echipă de specialiști din Japonia. Aceștia susțin că au descoperit recent o nouă tehnică de preparare a cafelei care, spun ei, va transforma experiența ...

0 comentarii
Ce fel de omletă mănâncă Gordon Ramsey la micul dejun
1 martie Ce fel de omletă mănâncă Gordon Ramsey la micul dejun

Nu există român care să nu fi auzit de Gordon Ramsey şi de celebra sa emisiune, “Hell’s Kitchen”. Ei bine, din culisele acesteia, vă prezentăm o rețetă delicioasă de omletă. E simplă, dar cu un gust special, arată observator.tv.​ Iată cum se prepară omleta a la Gordon Ramsay ...

0 comentarii
Borșul, alimentul minune pentru sănătate
23 februarie Borșul, alimentul minune pentru sănătate

Tratamentul cu borș presupune o cură de trei săptămâni presupune o cură de trei săptămâni, iar în această perioadă borșul se administrează cu un sfert de oră înainte de masă. Borșul reprezintă un remediu excelent pentru tuberculoză pentru că substanțele active conținute ...

1 comentariu
Chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez
22 februarie Chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez

Suntem în perioada unuia dintre posturile importante ţinute de creştini, iar regimul vegetarian a căpătat, în ultimii ani, o răspândire semnificativă. Iată o reţetă specială, fără carne, dar deosebit de gustoasă. Reţeta este mai puţin întâlnită în cărţile de ...

0 comentarii
Dovlecei delicioși umpluți cu ciuperci
21 februarie Dovlecei delicioși umpluți cu ciuperci

Din seria rețetelor vegetariene, vă prezentăm dovlecei umpluți, preparați la cuptor. Rețeta de mai jos este ușoară, sănătoasă și rapid de preparat. Mai mult, o poți folosi și cu altă umplutură, în funcție de preferințe. INGREDIENTE 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline ...

0 comentarii
Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău
19 februarie Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău

Conțin vitamine și minerale esențiale organismului uman. Spre exemplu, vitaminele B1, B3, B5 și B6 sunt esențiale pentru metabolizarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Protejează creierul. De „vină” este nasuninul din compoziția lor, care împiedică „atacul” ...

0 comentarii
Rețetă testată: Vinete umplute
14 februarie Rețetă testată: Vinete umplute

Ingrediente pentru 4 persoane 1 buc ou M 2 linguri Unt 65% Pilos 1 lingura Faina alba grau 000 Castello 1 lingura Pasta de tomate Freshona 6 buc vinete bio 500 g Carne de porc pt. gatit 2 buc. ceapă galbenă după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după ...

0 comentarii
7 moduri diferite de a consuma avocado
26 ianuarie 7 moduri diferite de a consuma avocado

Iubeşti avocado atât de mult încât l-ai mânca în toate combinaţiile posibile, doar că, în afară de salate, toast, sandvişuri şi guacamole nu prea ştii cum să îl foloseşti? Iată câteva reţete pentru a trasnforma deliciosul şi cremosul avocado în mic ...

0 comentarii
123...12
Pagina a fost generata in 0.4889 secunde