Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Atenție, în această perioadă! Mai mulți aditivi în vopseaua pentru ouă!
vineri, 19 aprilie Atenție, în această perioadă! Mai mulți aditivi în vopseaua pentru ouă!

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 - 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019. Produsele analizate fac parte din următoarele branduri: Alex, Gallus, Carmin, Take Line, Heitmann, Atifco. În urma ...

0 comentarii
De ce produsele de post îşi vor schimba denumirile
joi, 18 aprilie De ce produsele de post îşi vor schimba denumirile

Măsura este impusă de Parlamentul European, astfel că cei care produc, de exemplu, lapte de soia sau chiftele vegetale vor trebui să găsească alte nume pentru aceste produse. O serie de schimbări importante vor avea loc în cazul produselor vegetariene de pe rafturile magazinelor din România ...

0 comentarii
Cum trebuie să tăiem verdețurile pentru a le păstra prospețimea
9 martie Cum trebuie să tăiem verdețurile pentru a le păstra prospețimea

Trebuie să știți că nu trebuie să tăiați niciodată verdețurile pe un fund de lemn. Sucul aromat este imediat absorbit de scândura uscată. E preferabil să tăiați mărarul și pătrunjelul pe o farfurie întinsă de porțelan. Verdețurile precum pătrunjelul, leușteanul, ceapa, tarhonul ...

0 comentarii
Un dulce și o tradiție! Mucenicii sunt ÎNTOTDEAUNA de post!
9 martie Un dulce și o tradiție! Mucenicii sunt ÎNTOTDEAUNA de post!

După ce a trecut 8 martie, Ziua Femeii, când toate femeile, mamele, reprezentantele sexului frumos, au primit cadouri și flori, acum este timpul ca ele să își răsfețe din nou familia, deoarece vine 9 martie, ziua când toți românii prepara rețete delicioase de mucenici. De 9 martie ...

0 comentarii
Clătite cu... salată?! La cină sau la micul dejun!
5 martie Clătite cu... salată?! La cină sau la micul dejun!

Suntem obișnuiți să servim clătitele la desert, umplute cu diverse gemuri sau cu ciocolată. În lume însă, clătitele sunt considerate aperitive, uneori chiar și fel principal de mâncare, în funcție de umplutură. Din această cauză au devenit populare în întreaga lume ...

0 comentarii
Cum recunoaștem mierea contrafăcută
5 martie Cum recunoaștem mierea contrafăcută

Nu face greşeala de a cumpăra cea mai ieftină miere de pe piaţă. Ai fi surprisă să afli că ceea ce ai cumpărat nu conţine aproape deloc miere de albine, potrivit realitatea.net. Cum să recunoşti mierea falsă: 1. Dacă mierea nu se cristalizează cu timpul, înseamnă că nu este complet ...

0 comentarii
Delicios! Coquelet au vin, sau pui cu vin, sau coq au vin!
18 februarie Delicios! Coquelet au vin, sau pui cu vin, sau coq au vin!

Pentru că se găsește și la noi în supermarket cocoșel de munte sau coquelet de Bretagne, puteți acum să gătiți rețeta franțuzească coq au vin! Este o tocană ale cărei ingrediente principale sunt carnea de cocoș, vinul roșu, morcovii, ceapa și ciupercile și care își are originea prin ...

0 comentarii
Crenvurști în aluat! Mai simplu, nu se poate!
12 februarie Crenvurști în aluat! Mai simplu, nu se poate!

Salvarea pentru zilele cand nu ai timp sau chef sa gatești: Corn Dogs! Ingrediente: 10 crenvurști, 200 gr făină, 120 ml lapte, 1 ou, 1 lg praf de copt, sare, ulei pentru prăjit Mod de preparare: 1. Infige cate o frigaruie de lemn in fiecare crenvurst, fara a iesi pe partea opusa. 2. Pune faina ...

0 comentarii
Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!
9 ianuarie Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!

Despre papanași, din dicționar: PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau ...

0 comentarii
Ce trebuie să mănânci în această zi mare pentru a avea noroc tot anul
6 ianuarie Ce trebuie să mănânci în această zi mare pentru a avea noroc tot anul

Se spune că masa de Bobotează trebuie să fie la fel de încărcată că cea de Crăciun. Astfel, pe 6 ianuarie, pe masă trebuie puse 12 feluri de mâncare, iar totul trebuie aranjat în felul următor: "pe masă din "camera de curat" se așterne o față de masă, aleasă special ...

0 comentarii
Broccoli, printre cele mai sănătoase legume din lume! Poţi slăbi 8 kg în 10 zile!
3 ianuarie Broccoli, printre cele mai sănătoase legume din lume! Poţi slăbi 8 kg în 10 zile!

Când auzim de broccoli nu ne entuziasmăm foarte tare. Deşi este una dintre cele mai sănătoase legume din lume, nu are un gust extraordinar. Este însă extrem de indicată în multe diete şi, în special în cele care propun cure de slăbire. Specialiştii spun că o dietă pe bază de ...

0 comentarii
De la nutriționiști: beneficiile consumului de slănină
25 decembrie 2018 De la nutriționiști: beneficiile consumului de slănină

Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi, scrie realitatea.net. Şi au ...

0 comentarii
PLĂCINTA DOBROGEANĂ, între produsele româneşti atestate în UE
22 decembrie 2018 PLĂCINTA DOBROGEANĂ, între produsele româneşti atestate în UE

România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnaţii de Pleşcoi, caşcavalul de Săveni şi salata de icre de ştiucă de Tulcea, a declarat vineri la Antena 3 ministerul Agriculturii Petre Daea. Recent, scrumbia de Dunăre afumată a ...

0 comentarii
Care este cel de-al cincilea produs alimentar românesc protejat la nivel european
3 decembrie 2018 Care este cel de-al cincilea produs alimentar românesc protejat la nivel european

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Scrumbie de Dunăre afumată" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informează luni un comunicat de presă al executivului comunitar. "România are, începând cu 3 decembrie ...

0 comentarii
Ouă umplute, pentru o masă festivă
3 decembrie 2018 Ouă umplute, pentru o masă festivă

Ouăle umplute sunt la mare căutare pentru a însoţi aperitivele de la o masă festivă. Sunt numai bune şi delicioase şi permit să fie ornate în fel şi chip. Totul ţine numai de imaginaţia voastră dacă le gătiţi pentru familie şi nu numai. Gata în: 1h Ingrediente - ...

0 comentarii
Băutură-minune! Te ajută să arzi caloriile în somn
28 noiembrie 2018 Băutură-minune! Te ajută să arzi caloriile în somn

Această combinație de ingrediente arde caloriile singură, în timp ce tu stai sau dormi, scrie exquis.ro. Te ajută să scapi ușor de kilogramele în plus, accelerându-ți metabolismul. Ingrediente 2 linguri de miere 1 lingură de scorțișoară 1 cană de apă Fierbe apa și ...

0 comentarii
La ce te ajută să pui mere în mâncare
13 noiembrie 2018 La ce te ajută să pui mere în mâncare

Un măr te poate salva în foarte multe situații și ar fi bine ca toată lumea trebuie să știe toate aceste trucuri practice. 1. Coacere rapidă a fructelor crude Pune fructele necoapte int-o pungă de hârtie împreună cu un măr ca să le grăbești procesul de coacere. Merele emană ...

0 comentarii
Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la „Chefi la cuțite“
23 octombrie 2018 Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la „Chefi la cuțite“

Sezonul 6 Chefi la cuțite, ce are premiera pe 29 și 30 octombrie, pe Antena 1, reunește în platoul emisiunii concurenți de toate vârstele și meseriile, cum ar fi un preot catolic pasionat de muzică, un architect italian, căsătorit în România, un bucătar care a gătit pentru echipa de ...

0 comentarii
Conservele de casă te feresc de boli grave! Cum să le prepari
22 octombrie 2018 Conservele de casă te feresc de boli grave! Cum să le prepari

Puțini dintre consumatorii contemporani conștientizează faptul că priceperea și cunoștințele în materie de conservare a hranei au constituit una din condițiile perpetuării societății umane. Societatea contemporană, cel puțin cea europeană, a fost (cu unele excepții) beneficiara unui timp de pace ...

0 comentarii
Mustul, extraordinar pentru sănătate şi menţinerea greutăţii
27 septembrie 2018 Mustul, extraordinar pentru sănătate şi menţinerea greutăţii

Strugurii sunt vedetele acestui sezon. Prin procedeul de stoarcere al acestora se obține mustul, sucul delicios și plin de vitamine care se transformă treptat în vin. Mustul nu este doar bun la gust, ci îți menține și sănătatea. Una dintre substanțele oferite de must este vitamina C, care are un ...

0 comentarii
123...14
Pagina a fost generata in 0.1353 secunde