Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Îți place Pizza Hut? Poți să o comanzi acasă!
luni, 13 august Îți place Pizza Hut? Poți să o comanzi acasă!

Cu o prezenţă de 11 ani pe piaţa românească şi un număr de 19 locaţii active la nivel naţional, Pizza Hut Delivery deschide în Constanţa prima unitate cu livrare la domiciliu din municipiu. Începând de astăzi, constănţenii se pot bucura de gustul inconfundabil al produselor Pizza ...

0 comentarii
De ce este bine să mănânci broccoli
9 august De ce este bine să mănânci broccoli

Broccoli este un membru al familiei de legume crucifere, fapt ce îi explică calităţile în lupta anticancer (toate legumele crucifere sunt alimente anticancer), arată antena3.ro. El este foarte bogat în vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, potasiu şi zinc ...

0 comentarii
Știați că există roșii cu gust de ananas, de cireșe sau de pere?
4 august Știați că există roșii cu gust de ananas, de cireșe sau de pere?

Peste 40 de expozanți din România, Ungaria, Franta, Republica Moldova participă la Festivalul Internațional al Tomatelor și al Biodiversității în Buzău. Mai mult de 300 de soiuri de tomate din toată lumea ale căror semințe se află depozitate și la Stațiunea Legumicolă BUZĂU pot fi ...

0 comentarii
Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș
24 iulie Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș

Această rețetă de roșii umplute poate fi o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, de vară, numai bun pentru deschis apetitul! Se pregătește foarte uşor, iar rezultatul este delicios! Ingrediente: – Patru roșii mari. – O cană şi jumătate supă de legume fierbinte, proaspăt ...

0 comentarii
Bananele, pe cale de dispariție! Ce boală le „mănâncă“
9 iulie Bananele, pe cale de dispariție! Ce boală le „mănâncă“

Veste tristă pentru iubitorii de banane! O specie de banană sălbatică ce ar putea deţine secretul protejării recoltelor de banane comestibile este pe cale de dispariţie. Specia se găseşte în Madagascar, unde mai există doar cinci arbori maturi. BBC notează că cercetătorii susţin necesitatea ...

1 comentariu
Îngheţată de pepene galben, gustoasă şi sănătoasă, preparată acasă!
2 iulie Îngheţată de pepene galben, gustoasă şi sănătoasă, preparată acasă!

Îţi place mult îngheţata şi te-ai săturat să mănânci E-uri cu gust de fructe sau ciocolată din comerţ? Site-ul restaurantedelux.ro vine cu o propuenere pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată rețeta celei mai bune și sănătoase îngheţate de pepene galben. Se ...

0 comentarii
Trucuri pentru a cumpăra cel mai bun pepene roșu
1 iulie Trucuri pentru a cumpăra cel mai bun pepene roșu

Pepenele roșu este vedeta verilor caniculare, dar puțini știu să aleagă unul cu adevărat copt și dulce. Iată câteva trucuri care te ajută să alegi un pepene verde perfect copt: 1. În primul rând verifică forma. Simetria este cheia. 2. Atenţie la greutatea sa. Pepenii care nu sunt ...

0 comentarii
Care este cel mai bun restaurant din lume? Maeștri bucătari au decis
21 iunie Care este cel mai bun restaurant din lume? Maeștri bucătari au decis

Tuturor ne place să mâncăm bine, deși gusturile diferă. Peste o mie de maeștri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi reprezentanţi ai industriei au desemnat, sub protecţia anonimatului, că cel mia bun restaurant din lume este, anul acesta, Osteria Francescana. Localul din Modena ...

0 comentarii
Rețetă de vară -  salată de fasole galbenă
15 iunie Rețetă de vară - salată de fasole galbenă

Munți de fasole galbenă ne întâmpină pe tarabele piețelor. Ce să facem cu ea? Păi o slată simplă de vară, cu usturoi și verdeață, cu un pic de ulei și oțet de vin. Această legumă este bogată în vitamine (A, B, C si K) și minerale. Așa că, dacă aveți spațiu prin congelator, nu ...

0 comentarii
„Telemea de Sibiu“ a primit protecția NAȚIONALĂ
11 iunie „Telemea de Sibiu“ a primit protecția NAȚIONALĂ

Astfel, denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului. Dreptul de utilizare a logo-ului național cât și dreptul de a comercializa produse din clasa cu denumirea Telemea de ...

0 comentarii
3 supe delicioase și bune pentru slăbit
10 iunie 3 supe delicioase și bune pentru slăbit

Amestecul sănătos de legume, apă, condimente și ierburi aromatice te ajută să scapi de câteva kilograme, să facilitezi digestia și eliminarea toxinelor, scrie exquis.ro. Poate ai auzit de noțiunea de supă pentru slăbit. Rețetele pe care le vei descoperi mai jos vin în sprijinul tău ...

0 comentarii
Ce condiții trebuie să îndeplinească o pizza adevărată. Iată rețeta!
3 iunie Ce condiții trebuie să îndeplinească o pizza adevărată. Iată rețeta!

Când îți arunci un ochi peste rețeta singurei pizza adevărate, aprobată de Associazone Verace Pizza Napoletana (AVPN), pare simplu de făcut, însă există reguli stricte şi parametri extrem de precişi în care pizza napoletana trebuie să se încadreze. Spre exemplu, scrie Curiosity ...

0 comentarii
Secretul sărmăluțelor în foi de viță?! Frunze fragede, de luna mai
28 mai Secretul sărmăluțelor în foi de viță?! Frunze fragede, de luna mai

Pentru că buna de la Sibiu și bunica mea făceau, cum creștea puțin frunza viței-de-vie, sarmale în foi de viță, atât cu carne cât și cu umplutură de post (cu orez și ciuperci) m-am învrednicit să fac și eu. Motivul a fost mirosul delicioaselor ierburi de luna mai, funzele de viță ...

0 comentarii
Tort cu sirop de soc, pentru nunta regală a anului
19 mai Tort cu sirop de soc, pentru nunta regală a anului

Tortul creat pentru nunta prinţului Harry cu Meghan Markle este servit la prima recepţie oferită de regina Elisabeta a II-a, acesta fiind pregătit de designerul Claire Ptak, originară din California, care conduce o cofetărie din Londra, Violet Bakery. Prăjitura conţine sirop din flori de soc pregătit la ...

0 comentarii
Poftiți la pide, baclavale și kobete!
19 aprilie Poftiți la pide, baclavale și kobete!

Toți bucătarii și gospodinele din județ sunt invitați la concurs culinar tradițional turco-tătar. Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman (Biblioteca) un concurs cu tema „Tradiţie şi inovaţie în ...

0 comentarii
Un preparat delicios de post - supa cremă de linte
29 martie Un preparat delicios de post - supa cremă de linte

Un preparat cald, cremos şi suficient de condimentat, această supă este ideală chiar pentru postul lung al Paștelui. Iată de de anume ai nevoie: Ingrediente (4 porţii) 150 g linte roşie 1 cartof 1 morcov 1 ardei gras roşu 5 roşii cherry 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de ...

0 comentarii
O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti
7 martie O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti

Mucenicii moldoveneşti nu mai sunt demult... moldoveneşti, căci se prepară în toată ţara! Arată ca nişte covrigi polonezi glazuraţi cu miere şi presăraţi cu nucă, sunt minunaţi la gust şi au forma cifrei 8, simbolul infinitului. Vă prezentăm în continuare o reţetă simplă şi ...

1 comentariu
La bucătărie! Ce poate găti singur copilul tău?
2 martie La bucătărie! Ce poate găti singur copilul tău?

Vine o vreme când putem avea încredere să ne lăsăm copiii să gătească singuri diferite feluri de mâncare. Există preparate simple pe care ar trebui să le poată face după vârsta de 10 ani fără ca tu să nu participi deloc. Bine, poate doar la curățatul bucătăriei! Dar ce ...

0 comentarii
Incredibil! Roșia-pom trăiește și în România!
2 martie Incredibil! Roșia-pom trăiește și în România!

Roșia-pom este un soi cât se poate de real, deşi, la prima vedere, pare de domeniul ficţiunii. Octopus Tomato Tree nu este autohton, ci își are orginea în Italia şi se cultivă chiar şi în România. Este obținută în urma unui proces de hibridare, nefiind modificată genetic ...

0 comentarii
Cafea cu o nouă aromă, mai intensă! Spun cercetătorii japonezi
1 martie Cafea cu o nouă aromă, mai intensă! Spun cercetătorii japonezi

Îţi place să bei cafea? Ei bine, indiferent de gusturi, poţi obţine acasă o aromă mai bogată şi nu trebuie să mergi la o cafenea de lux, spune o echipă de specialiști din Japonia. Aceștia susțin că au descoperit recent o nouă tehnică de preparare a cafelei care, spun ei, va transforma experiența ...

0 comentarii
123...13
Pagina a fost generata in 0.1606 secunde