Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Poftiți la pide, baclavale și kobete!
joi, 19 aprilie Poftiți la pide, baclavale și kobete!

Toți bucătarii și gospodinele din județ sunt invitați la concurs culinar tradițional turco-tătar. Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman (Biblioteca) un concurs cu tema „Tradiţie şi inovaţie în ...

0 comentarii
Un preparat delicios de post - supa cremă de linte
29 martie Un preparat delicios de post - supa cremă de linte

Un preparat cald, cremos şi suficient de condimentat, această supă este ideală chiar pentru postul lung al Paștelui. Iată de de anume ai nevoie: Ingrediente (4 porţii) 150 g linte roşie 1 cartof 1 morcov 1 ardei gras roşu 5 roşii cherry 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de ...

0 comentarii
O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti
7 martie O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti

Mucenicii moldoveneşti nu mai sunt demult... moldoveneşti, căci se prepară în toată ţara! Arată ca nişte covrigi polonezi glazuraţi cu miere şi presăraţi cu nucă, sunt minunaţi la gust şi au forma cifrei 8, simbolul infinitului. Vă prezentăm în continuare o reţetă simplă şi ...

1 comentariu
La bucătărie! Ce poate găti singur copilul tău?
2 martie La bucătărie! Ce poate găti singur copilul tău?

Vine o vreme când putem avea încredere să ne lăsăm copiii să gătească singuri diferite feluri de mâncare. Există preparate simple pe care ar trebui să le poată face după vârsta de 10 ani fără ca tu să nu participi deloc. Bine, poate doar la curățatul bucătăriei! Dar ce ...

0 comentarii
Incredibil! Roșia-pom trăiește și în România!
2 martie Incredibil! Roșia-pom trăiește și în România!

Roșia-pom este un soi cât se poate de real, deşi, la prima vedere, pare de domeniul ficţiunii. Octopus Tomato Tree nu este autohton, ci își are orginea în Italia şi se cultivă chiar şi în România. Este obținută în urma unui proces de hibridare, nefiind modificată genetic ...

0 comentarii
Cafea cu o nouă aromă, mai intensă! Spun cercetătorii japonezi
1 martie Cafea cu o nouă aromă, mai intensă! Spun cercetătorii japonezi

Îţi place să bei cafea? Ei bine, indiferent de gusturi, poţi obţine acasă o aromă mai bogată şi nu trebuie să mergi la o cafenea de lux, spune o echipă de specialiști din Japonia. Aceștia susțin că au descoperit recent o nouă tehnică de preparare a cafelei care, spun ei, va transforma experiența ...

0 comentarii
Ce fel de omletă mănâncă Gordon Ramsey la micul dejun
1 martie Ce fel de omletă mănâncă Gordon Ramsey la micul dejun

Nu există român care să nu fi auzit de Gordon Ramsey şi de celebra sa emisiune, “Hell’s Kitchen”. Ei bine, din culisele acesteia, vă prezentăm o rețetă delicioasă de omletă. E simplă, dar cu un gust special, arată observator.tv.​ Iată cum se prepară omleta a la Gordon Ramsay ...

0 comentarii
Borșul, alimentul minune pentru sănătate
23 februarie Borșul, alimentul minune pentru sănătate

Tratamentul cu borș presupune o cură de trei săptămâni presupune o cură de trei săptămâni, iar în această perioadă borșul se administrează cu un sfert de oră înainte de masă. Borșul reprezintă un remediu excelent pentru tuberculoză pentru că substanțele active conținute ...

1 comentariu
Chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez
22 februarie Chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez

Suntem în perioada unuia dintre posturile importante ţinute de creştini, iar regimul vegetarian a căpătat, în ultimii ani, o răspândire semnificativă. Iată o reţetă specială, fără carne, dar deosebit de gustoasă. Reţeta este mai puţin întâlnită în cărţile de ...

0 comentarii
Dovlecei delicioși umpluți cu ciuperci
21 februarie Dovlecei delicioși umpluți cu ciuperci

Din seria rețetelor vegetariene, vă prezentăm dovlecei umpluți, preparați la cuptor. Rețeta de mai jos este ușoară, sănătoasă și rapid de preparat. Mai mult, o poți folosi și cu altă umplutură, în funcție de preferințe. INGREDIENTE 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline ...

0 comentarii
Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău
19 februarie Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău

Conțin vitamine și minerale esențiale organismului uman. Spre exemplu, vitaminele B1, B3, B5 și B6 sunt esențiale pentru metabolizarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Protejează creierul. De „vină” este nasuninul din compoziția lor, care împiedică „atacul” ...

0 comentarii
Rețetă testată: Vinete umplute
14 februarie Rețetă testată: Vinete umplute

Ingrediente pentru 4 persoane 1 buc ou M 2 linguri Unt 65% Pilos 1 lingura Faina alba grau 000 Castello 1 lingura Pasta de tomate Freshona 6 buc vinete bio 500 g Carne de porc pt. gatit 2 buc. ceapă galbenă după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după ...

0 comentarii
7 moduri diferite de a consuma avocado
26 ianuarie 7 moduri diferite de a consuma avocado

Iubeşti avocado atât de mult încât l-ai mânca în toate combinaţiile posibile, doar că, în afară de salate, toast, sandvişuri şi guacamole nu prea ştii cum să îl foloseşti? Iată câteva reţete pentru a trasnforma deliciosul şi cremosul avocado în mic ...

0 comentarii
Sarmale de gâscă în foi de varză
24 decembrie 2017 Sarmale de gâscă în foi de varză

Ingrediente 300 g carne tocată de gâscă (se poate și cu carne de curcan sau rață) 200 g carne de porc 100 g orez 100g de ulei 2 cepe potrivite 50g bulion 300g roșii o varză murată piper cimbru foi de dafin (una, maximum două, pentru că în cantitate mai mare ...

0 comentarii
Mâncăruri care pot fi considerate adevărate medicamente
16 decembrie 2017 Mâncăruri care pot fi considerate adevărate medicamente

Știați că există unele mâncăruri care pot fi considerate ca niște adevărate medicamente și care pot trata boli grave? Iată mai jos cum să prepari supa lui Hipocrate, ce poate fi folosită pentru tratarea cancerului și a bolilor de rinichi și ficat. Aveți nevoie de următoarele ...

0 comentarii
Ce mănâncă românul? Află care sunt rețetele preferate!
15 decembrie 2017 Ce mănâncă românul? Află care sunt rețetele preferate!

Unul dintre motivele pentru care carnea de pasăre este atât de populară este prețul scăzut. În plus, producerea cărnii de pasăre este mai ieftină decât alte tipuri de carne, deoarece puii sunt mai eficient de crescut și există puține limitări religioase sau culturale pentru a mânca ...

0 comentarii
Un alt fel de cartofi prăjiți
10 decembrie 2017 Un alt fel de cartofi prăjiți

Dacă v-ați săturat de clasicii cartofi prăjiți, vă prezentăm o rețetă la fel de gustoasă, dar și mai nutritivă. Ingrediente: cartofi, usturoi, ceapă, muștar, ulei (de preferat de măsline), rozmarin. Mod de preparare: Se curăță cartofii și se pun într-o tavă, tăiați cubulețe. Se ...

0 comentarii
Cum facem maioneză vegană
8 decembrie 2017 Cum facem maioneză vegană

Chiar dacă reuşim să ţinem postul corect, adică dinspre minte către trup şi nu invers, chiar dacă nu nutrim niciun gând ascuns spre cărnuri sau lactate, parcă, din când în când, puţină maioneză n-ar strica gustul excelent dealtfel al legumelor. Drept urmare, am căutat pentru ...

0 comentarii
Arta napolitană a preparării pizza, în patrimoniul imaterial al umanității
7 decembrie 2017 Arta napolitană a preparării pizza, în patrimoniul imaterial al umanității

Arta napolitană a preparării pizza, așa-numita pizzaiolo, a intrat joi în patrimoniul imaterial al umanității, alături de alte comori culturale precum decorația murală tradițională saudită realizată de femei, potrivit UNESCO, relatează AFP. Comitetul ad hoc al UNESCO s-a reunit pe insula ...

0 comentarii
Cartoful care rodește vinete! Se întâmplă în România
29 noiembrie 2017 Cartoful care rodește vinete! Se întâmplă în România

Un pasionat de agricultură din judeţul Neamţ a reuşit, anul acesta, să obţină o plantă de cartof care a rodit şi vinete. Vali Cucu a devenit cunoscut când aceeaşi plantă a dat cartofi şi tomate, urmând aceeaşi procedură cu cea din 2017, se arată pe descopera.ro. Valentin Cucu a postat pe ...

0 comentarii
123...12
Pagina a fost generata in 0.1096 secunde