Mihaela Bilic: Ce îngrașă mai mult, mierea sau zaharul?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mihaela Bilic: Ce îngrașă mai mult, mierea sau zaharul?

Culinar 24 Februarie 2021 / 09:46 15905 accesări
Mihaela Bilic, foto: facebook

Mihaela Bilic, foto: facebook

Mulți consideră că, pentru a nu se îngrășa, trebuie să renunțe la zahăr. Și pentru a compena nevoia de dulce, aceștia folosescmiere pe post de îndulcitornatural, cu gândul că excesul de kilograme nu se va face prezent.

Nutriţionistul Mihaela Bilic susţine afirmaţia conform căreia mierea ar îngrăşa mai mult decât zahărul arătând că aceasta are nişte molecule pe care corpul nostru le absoarbe fără niciun consum energetic.

„Dincolo de miturile legate de miere în ceea ce priveşte sănătatea, aş vrea să va atrag atenţia asupra impactului ei asupra siluetei. Mierea este un dizaharid cu compoziţie identică cu cea a zahărului, adică conţine molecule de glucoză şi fructoză.

Dacă în structură zahărului aceste molecule sunt legate între ele, în cazul mierii ele sunt libere, prin urmare organismul nostru le absoarbe fără niciun consum energetic.

Dacă pentru zahăr e nevoie de un efort minim al metabolismului pentru a desface dizaharidele în monozaharide, în cazul mierii hidroliza dintre moleculele de glucoză şi fructoză este deja făcută de albine”, a explicat Mihaela Bilic.

Taguri articol


12