Zboruri anulate sau întârziate spre și dinspre Israel. MAE recomandă evitarea călătoriilor în zonă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zboruri anulate sau întârziate spre și dinspre Israel. MAE recomandă evitarea călătoriilor în zonă

Externe 14 Aprilie 2024 / 20:22 756 accesări

Traficul aerian a fost dat peste cap în urma atacului lansat de Iran asupra Israelului. Unele companii low-cost au anulat cursele spre şi dinspre Tel Aviv din motive de securitate, iar altele au decolat cu întârziere.

Cei mai afectaţi au fost pasagerii care au aşteptat cu orele în aeroporturi, inclusiv pe cel din Otopeni. Oficialii Ministerului de Externe recomandă evitarea călătoriilor în zonă.

Pe cel mai mare aeroport, Henri Coandă, zeci de pasageri au așteptat în zadar, chiar și peste șase ore, să decoleze spre Tel Aviv. Cetățenii, cei mai mulți dintre ei israelieni, au reclamat că au cerut în zadar explicații de la compania la care aveau bilete.

Unele avioane au sosit de la Tel Aviv chiar și cu trei ore mai târziu decât ar fi trebuit. Cei mai mulți pasageri au venit în vizită la rudele și la prietenii din România.

"Recomandarea pe care am transmis-o cetățenilor români de a evita orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran, prevederi care erau în vigoare din luna octombrie a anului trecut", a precizat Radu Filip, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.Ştiri recomandate

12