Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 23 Aprilie 2024 / 09:14 635 accesări

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" Constanța în colaborare cu Universitatea „Ovidius" Constanța și Editura Humanitas organizează miercuri, 24 aprilie, la ora 17.30, în Aula Bibliotecii, Strada Mircea cel Bătrân nr.104A, o masă rotundă cu prilejul lansării romanului, „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri" (Humanitas, 2024) a scriitorului Radu PARASCHIVESCU.

Istoricul și criticul literar Prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii, va fi amfitrionul și partenerul de dialog al scriitorului.

Radu Paraschivescu este unul dintre cei mai ingenioși și ludici prozatori ai momentului actual, cu o poveste a vorbei care se deplasează cu repeziciune de la colocvialitatea sprințară a romanului de aventuri, către un dialog fortifiant-casant ca în romanele lui Raymond Chandler, de la romanul polițist și de mistere de cea mai înaltă ținută, la un spectacol al limbajului.

În orice caz, romanele lui te prind și te duc cu ele unde vrea autorul și cum vrea el. Volume precum „Balul fantomelor" (2000), reeditat la editura Humanitas în 2009, „Acul de aur și ochii Glorianei" (Humanitas, 2001) Omul care mută norii (Humanitas, 2019) (proză scurtă), Podul diavolului (Humanitas, 2022) certifică, prin plăcerea lecturii, capacitatea scriitorului de a fi strălucitor și inteligent și, totodată, popular și ironic.

Cu un titlu memorabil, „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri", este un astfel de roman care desfășoară povestea unui cântec ce străbate epocile, de la un personaj la altul, de la o lume la alta, pentru a se încărca de valențe noi, de noi și noi istorii care fac uneori mai mult ca Istoria.

Proza lui Radu Paraschivescu este unul dintre frumoasele spectacole pe care le dă o literatură când nu este ocupată cu alte prostii.

Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Radu Paraschivescu va intra în dialog cu cititorii săi. Intrarea este liberă.Ştiri recomandate

12