O nouă autostradă în licitație: Autostrada Litoralului (Alternativa Techirghiol)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă autostradă în licitație: Autostrada Litoralului (Alternativa Techirghiol)

Administrație 24 Aprilie 2024 / 08:30 741 accesări

CNAIR a transmis la ANAP documentația de atribuire a contractului necesar construcției Alternativei Techirghiol, a precizat Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru finalizarea construcției acestui drum de mare viteză în lungime de 30,59 km.

Noua autostradă va asigura conexiunea între Autostrada Soarelui și Centura Constanța, în zona nodului Cumpăna cu localitățile din sudul litoralului românesc,iar pe traseul acesteia vor fi construite inclusiv:
- 31 Poduri/Pasaje/Viaducte,
- 6 parcări,
- un centru de întreținere și coordonare,
- un punct de sprijin.

Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Scopul realizării acestui drum de mare viteză constă în construcția unei legături noi și rapide între Autostrada de Centură a Constanței A4, din zona localității Cumpăna și comuna 23 August, la intersecția cu DN39B, scurtând astfel timpul de deplasare prin creșterea vitezei de călătorie.
Valoarea totală a proiectului este de 5,74 miliarde lei cu TVA, asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin cadrul Programului Transport. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Traseul traversează următoarele U.A.T.-uri ale județului Constanța: orașele Techirghiol și Eforie și comunele Cumpăna, Agigea, Topraisar, Tuzla și 23 August și se va desfășura pe amplasament nou, fără a folosi porțiuni de drum existente.Ştiri recomandate

12