DIICOT Constanța. Reținut pentru trafic de droguri de mare risc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DIICOT Constanța. Reținut pentru trafic de droguri de mare risc

Eveniment 24 Aprilie 2024 / 09:34 555 accesări

La data de 23.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada martie-aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, acesta a deținut și comercializat către consumatori din județul Constanța, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), cristal (3-CMC, drog de mare risc) și substanțe psihoactive (2-MMC), pentru sume cuprinse între 700 și 1.000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate cantități de drog de mare risc și substanțe psihoactive (cocaină, 3-CMC și 2 MMC) porționate și ambalate în plicuri autosigilante, precum și alte mijloace de probă.

Precizăm faptul că, în luna iunie 2021, inculpatul a fost trimis în judecată de către DIICOT– Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Ştiri recomandate

12