Ministrul Afacerilor Interne: Combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Afacerilor Interne: Combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate

Politică 24 Ianuarie 2024 / 20:41 886 accesări
Foto: MAI

Foto: MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate.

"Doresc să asigur publicul din România că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, pentru MAI şi pentru mine personal combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, o prioritate pe care o voi aborda cu acţiuni concrete şi la nivelul Poliţiei Române. Dar, subliniez, doar eforturile Poliţiei nu sunt suficiente.

Aici trebuie să acţionăm concertat la nivelul Portului Constanţa, la nivelul instituţiilor vamale, la nivelul Poliţiei de Frontieră, la nivelul instituţiilor care coordonează transporturi şi activităţi logistice şi financiare din România. Toate aceste instituţii trebuie să coopereze, pentru a lansa un efort pe termen lung la nivel naţional şi, integrat, european", a declarat Predoiu.

El a atras atenţia că, anual, Europa este inundată de cantităţi mari de droguri, care intră în statele membre prin marile porturi, prin intermediul crimei organizate, corupţiei, şantajului, a ameninţărilor şi a unui complex de infracţiuni care sunt adevărate ameninţări la adresa securităţii naţionale a statelor membre.Ştiri recomandate

12