Liderul AUR, George Simion, interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liderul AUR, George Simion, interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani

Politică 02 Februarie 2024 / 19:18 813 accesări
Foto: facebook, Alianța pentru Unirea Românilor

Foto: facebook, Alianța pentru Unirea Românilor

Liderul AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani, au confirmat pentru NewsMaker reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul General pentru Migrație de la Chișinău.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat vineri, în legătură cu prelungirea pentru încă cinci ani a interdicţiei de intrare a sa în Republica Moldova, că „nu e vorba de o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi”, menţionând că pe această chestiune se judecă cu autorităţile moldovene din octombrie 2023.

„Eu de când mă ştiu am fost interzis în Republica Moldova. Nu e vorba despre o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta, deci nu e meritul domnului Ciolacu, ci doar dorinţa lui de a folosi în interes propriu atitudinea celor de la Chişinău faţă de unionişti", a precizat Simion, pentru Agerpres.

El a adăugat că poziţiile AUR rămân aceleaşi, respectiv „unirea celor două state româneşti şi dispariţie a graniţei de la Prut”.Ştiri recomandate

12