România a informat membrii NATO că intenționează să-l propună pe Iohannis pentru funcția de secretar general al Alianței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România a informat membrii NATO că intenționează să-l propună pe Iohannis pentru funcția de secretar general al Alianței

Politică 22 Februarie 2024 / 20:21 861 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

România a notificat aliații NATO că intenționează să-l propună pe Klaus Iohannis secretar general al Alianței, au confirmat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Informația vine în contextul în careSUA, Marea Britanie și Franțaau anunțat că-l susțin pentru funcția de secretar general al NATO pe premierul olandez Mark Rutte.

Biroul de presă al Administrației Prezidențiale a fost contactat de Bloomberg pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns.

Propunerile României pentru funcțiile de top la nivel internațional se discută între Administrația prezidențială, Guvern și MAE.

Numele lui Klaus Iohannis a mai fost vehiculat pentru a-i urma la șefia NATO lui Jens Stoltenberg, în trecut. Înainte ca mandatul actualului secretar general al NATO să fie prelungit, președintele era pe lista posibililor succesori.

Secretarul general al NATO este o personalitate politică (civil) de rang înalt dintr-o țară membră NATO, numită de statele membre pentru un mandat de patru ani. Selecția se realizează prin consultări diplomatice informale între țările membre, care propun candidați pentru post.12