Liderii opoziției îl acuză pe prim-ministrul Ciolacu de manipularea bursei în cazul Roșia Montană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liderii opoziției îl acuză pe prim-ministrul Ciolacu de manipularea bursei în cazul Roșia Montană

Politică 09 Martie 2024 / 18:52 732 accesări

Liderii opoziției îi acuză pe premierul Marcel Ciolacu și pe ministrul de Finanțe Marcel Boloș de manipulare a bursei în cazul Roșia Montană.

”În ceea ce priveşte plăţile, sunt ferm convins că vom avea o discuţie cu cei care este posibil să câştige acest proces. Întâi şi întâi să vedem, instanţa,despre ce sumă va hotărî.”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României, la începutul lunii februarie, iar Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, spunea, câteva zile mai târziu: „Au cerut 6, 7 miliarde de euro și minim ceea ce au investit, adică un miliard de euro și în caest interval ar trebui să fie valoarea acestei decizii”

Liderii opoziției susțin că astfel de declarații ale premierului și ministrului de Finanțe făcute începând cu data de 1 februarie ar fi aruncat în aer prețul acțiunilor Gabriel Resources, compania canadiană care deține licența de explotare a aurului de la Roșia Montană.

Am asistat în aceste săptămâni la un caz de manual de manipulare a pieței de capital. Practic acțiunile acestei companii au explodat pe 1 februarie după prima declarație a premierului Ciolacu care anunța că România va pierde acest proces și va plăti despăgubiri de miliarde. E vorba, evident, de băieți deștepți care s-au orientat, iar Ciolacu i-a sprijinit. Aici e treaba autorităților, DIICOT, DNA, ASF, ANI să vadă cine a cumpărat, a declaratCătălin Drulă, liderul USR.

Potrivit portalului Bursei canadiene de la Toronto, după data de 31 ianuarie, prețul acțiunilor Roșia Montana s-a dublat ajungând de la 0,44 la 0,87 dolari canadieni.

Și unii analiștiindependenți spun că declarațiile premierului și ministrului de Finanțe pot fi considerate că au influențat bursa de la Toronto.

Acțiunile Gabriel Resources au fost oprite de la tranzacționare pe Bursa de la Toronto.12