Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, anunţat candidat al PSD pentru Primăria municipiului Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, anunţat candidat al PSD pentru Primăria municipiului Constanța

Politică 27 Martie 2024 / 18:22 814 accesări
Foto: PSD Constanța

Foto: PSD Constanța

Conducerea organizaţiei judeţene PSD Constanţa a anunţat, miercuri seară, candidatura lui Horia Constantinescu, preşedinte al ANPC, pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, şi a fostului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul chirurg Cătălin Grasa, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, acestea fiind validate de Biroul Permanent Naţional al formaţiunii.

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 27 martie, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a explicat de ce a ales să meargă la alegerile locale cu Horia Constantinescu, candidat la Primăria Constanța și cu dr. Cătălin Grasa, candidat la Consiliul Județean Constanța.

"Au fost multe analize, la nivelul organizaţiei şi la nivel central al partidului, pentru desemnarea candidaţilor PSD Constanţa la funcţiile de primar al municipiului Constanţa, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astăzi, după validarea de către Biroul Permanent Naţional, putem anunţa că domnul Horia Constantinescu şi domnul doctor Cătălin Grasa sunt candidaţii noştri pentru cele două importante funcţii. Horia Constantinescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, cu mare experienţă în administraţia publică locală. Iar domnul doctor Cătălin Grasa, manager în multe momente al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, este recomandat nu numai de experienţa sa profesională. Amândoi sunt membri cu vechime în Partidul Social Democrat şi vizăm victoria în aceste alegeri", a declarat preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, într-o conferinţă de presă.


Întrebat dacă îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu a răspuns că va demisiona după ce se va asigura că va rămâne la conducerea instituţiei "o echipă bună".

De asemenea, el a subliniat că PSD va trebui să ducă o campanie centrată pe proiecte concrete, însă a adăugat că se aşteaptă să existe o campanie negativă împotriva sa. "Cred că trebuie să arătăm ceea ce putem să facem. Fiecare contracandidat are libertatea să aleagă o campanie negativă împotriva mea, sunt obişnuit şi bătătorit", a spus Horia Constantinescu.

Totodată, candidatul PSD pentru Primăria Constanţa a menţionat că social-democraţii vor propune şi "o listă solidă" de candidaţi pentru Consiliul Municipal şi a arătat că e important că fostul primar social-democrat Decebal Făgădău va fi alături de partid în această campanie.12