Albania intră în era socialismului. Poate şi în UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Albania intră în era socialismului. Poate şi în UE
Externe 27 Iunie 2017 / 13:27 370 accesări 0 comentarii
Edi Rama

Edi Rama

Albania va fi condusă de socialişti. Alegerile s-au soldat cu victoria premierului socialist Edi Rama asupra dreptei, confirmată marți, la două zile după scrutin, potrivit rezultatelor cvasidefinitive, informează AFP. Aflat la putere din 2013, Rama speră să convingă Uniunea Europeană (UE) să deschidă în timpul acestui al doilea mandat al său negocieri pentru aderarea țării sale, candidată din 2014, la blocul comunitar. Potrivit mass-media, Edi Rama, 52 de ani, pictor intrat în politică, pare sigur că va dispune de o majoritate absolută de 74 de mandate din totalul celor 140 din parlament, ceea ce le-ar permite socialiștilor să guverneze singuri. După numărarea a 96% din buletinele de vot, socialiștii câștigă 49% din sufragii, în timp ce principalul lor rival, Partidul Democrat (centru-dreapta), a întrunit mai puțin de 30% din voturi. Mișcarea Socialistă pentru Integrare are în jur de 15% din voturi. Participarea la vot, sub 50%, a fost una dintre cele mai slabe înregistrate în cadrul unor alegeri în Albania după prăbușirea comunismului în această țară, la începutul anilor 1990. Comisia Electorală ar putea anunța până la mijlocul zilei rezultatele definitive ale acestor alegeri care s-au desfășurat fără incidente majore. O ameliorare binevenită, speră Tirana, pentru a putea convinge Bruxellesul să demareze negocierile de aderare.

Albania, una dintre țările cele mai sărace din Europa, continuă să sufere, salariul mediu în țară fiind de 340 de euro. Șomajul, care afectează un tânăr din trei, alimentează un exod masiv: la cele 2,9 milioane de persoane rămase în țară, 1,2 milioane de albanezi au emigrat, un record mondial.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1858 secunde