Atentat terorist! Zeci de persoane, printre care și copii, și-au pierdut viața

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atentat terorist! Zeci de persoane, printre care și copii, și-au pierdut viața

Externe 09 Ianuarie 2018 / 23:00 857 accesări
Foto: Agerpres/Xinhua

Foto: Agerpres/Xinhua

Potrivit bilanţului OSDO, 24 de civili, dintre care zece copii, au fost ucişi în raidurile aeriene efectuate de aviaţia siriană şi cea rusă, precum şi în tirurile de artilerie marţi, în Siria, în raiduri şi tiruri ale regimului şi aliatului său rus asupra regiunii Ghouta de Est, enclavă rebelă din apropierea Damascului bombardată zilnic, indică un bilanţ anunţat de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. În Siria devastată din 2011 de un război care a făcut peste 340.000 de morţi şi a provocat o gravă criză umanitară, şeful Biroului ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, a început prima sa vizită pentru a observa pe teren impactul conflictului asupra civililor. Asediată din 2013 de regim şi afectată de o gravă penurie de alimente şi medicamente, Ghouta de Est a fost marţi din nou ţinta unor intense bombardamente.

Ca represalii la aceste raiduri, rebelii au lansat obuze asupra a două cartiere din Damasc, un fief al regimului, unde patru persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit presei oficiale.

Bombardamentele cele mai sângeroase din Ghouta de Est au lovit localitatea Hamouria, unde 13 civili au murit, potrivit OSDO.

Sursă: Agerpres



12
Pagina a fost generata in 0.1896 secunde