Autobuze noi la RATC? Poate vara viitoare, poate la Paștele Cailor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ar fi fost prea frumos să le avem anul acesta

Autobuze noi la RATC? Poate vara viitoare, poate la Paștele Cailor!

Administrație 11 Octombrie 2017 / 18:38 4564 accesări

Acest autobuz sau unul asemănător, putea fi în circulație acum, dar vorbim despre Constanța...

Acest autobuz sau unul asemănător, putea fi în circulație acum, dar vorbim despre Constanța...

Cel puțin până vara viitoare, călătorii vor merge în asemenea hârburi depășite tehnic

Cel puțin până vara viitoare, călătorii vor merge în asemenea hârburi depășite tehnic

Stimați constănțeni care utilizați mijloacele de transport în comun ale RATC, vă anunțăm că nu veți călători prea curând în autobuze noi și moderne, așa cum a promis Primăria anul trecut. Chiar dacă, la sfârșitul lui 2016, primarul Decebal Făgădău spunea, cu surle și tobe, că până când se termină anul 2017, RATC se va transforma în companie de transport cu un parc auto nou, lucrurile nu mai sunt atât de sigure acum. În cadrul unei dezbateri ce a avut loc la începutul săptămânii, având ca subiect principal planurile de transformare a Constanței în „smart city”, autoritățile au anunțat că există șanse ca, abia la jumătatea verii viitoare, noile autobuze să intre în circulație.

ERA PREA FRUMOS CA SĂ FIE ADEVĂRAT Anunțul a venit la doar două luni după ce tot reprezentanții administrației locale au declarat cu fast lansarea licitației pentru achiziționarea primelor autobuze din seria celor 100 care vor reîmprospăta parcul auto al noii companii de transport. Supermijloacele de transport trebuie să fie adaptate pentru persoanele cu dizabilități și să fie prevăzute cu aparatură de supraveghere video, care va ajuta la prinderea hoților și a călătorilor frauduloși. Din păcate, ne vom bucura de aceste facilitați abia la jumătatea anului viitor. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât, potrivit unor reprezentanți RATC, actualul parc auto al Regiei este învechit. Mașinile cu care se circulă au peste 15 ani și sunt depășite din punct de vedere tehnic.

PLANURI MĂREȚE Amintim că, în decembrie 2016, Primăria Constanța a contractat un împrumut de 100 de milioane de lei, de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiți pentru reorganizarea Regiei într-o companie de transport, ceea ce include și reînnoirea parcului auto. Totodată, există în plan reorganizarea liniilor de transport în comun, astfel încât să existe trasee care să treacă prin noile zone rezidențiale ale Constanței (Tomis Plus, Boreal, Compozitori etc.). Nu în ultimul rând, în planurile de reorganizare a RATC intră și elaborarea unei aplicații mobile care să permită achiziționarea biletelor în sistem electronic și să ofere posibilitatea interzicerii accesului celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. Din păcate, acestea au rămas doar planuri pe hârtie, la fel ca multe alte proiecte pe care actuala administrație locală din Constanța s-a lăudat că le pune în practică.12