Autobuze noi la RATC? Poate vara viitoare, poate la Paștele Cailor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ar fi fost prea frumos să le avem anul acesta Autobuze noi la RATC? Poate vara viitoare, poate la Paștele Cailor!
Administrație 11 Octombrie 2017 / 18:38 2561 accesări 9 comentarii

Acest autobuz sau unul asemănător, putea fi în circulație acum, dar vorbim despre Constanța...

Acest autobuz sau unul asemănător, putea fi în circulație acum, dar vorbim despre Constanța...

Cel puțin până vara viitoare, călătorii vor merge în asemenea hârburi depășite tehnic

Cel puțin până vara viitoare, călătorii vor merge în asemenea hârburi depășite tehnic

Stimați constănțeni care utilizați mijloacele de transport în comun ale RATC, vă anunțăm că nu veți călători prea curând în autobuze noi și moderne, așa cum a promis Primăria anul trecut. Chiar dacă, la sfârșitul lui 2016, primarul Decebal Făgădău spunea, cu surle și tobe, că până când se termină anul 2017, RATC se va transforma în companie de transport cu un parc auto nou, lucrurile nu mai sunt atât de sigure acum. În cadrul unei dezbateri ce a avut loc la începutul săptămânii, având ca subiect principal planurile de transformare a Constanței în „smart city”, autoritățile au anunțat că există șanse ca, abia la jumătatea verii viitoare, noile autobuze să intre în circulație.

ERA PREA FRUMOS CA SĂ FIE ADEVĂRAT Anunțul a venit la doar două luni după ce tot reprezentanții administrației locale au declarat cu fast lansarea licitației pentru achiziționarea primelor autobuze din seria celor 100 care vor reîmprospăta parcul auto al noii companii de transport. Supermijloacele de transport trebuie să fie adaptate pentru persoanele cu dizabilități și să fie prevăzute cu aparatură de supraveghere video, care va ajuta la prinderea hoților și a călătorilor frauduloși. Din păcate, ne vom bucura de aceste facilitați abia la jumătatea anului viitor. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât, potrivit unor reprezentanți RATC, actualul parc auto al Regiei este învechit. Mașinile cu care se circulă au peste 15 ani și sunt depășite din punct de vedere tehnic.

PLANURI MĂREȚE Amintim că, în decembrie 2016, Primăria Constanța a contractat un împrumut de 100 de milioane de lei, de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiți pentru reorganizarea Regiei într-o companie de transport, ceea ce include și reînnoirea parcului auto. Totodată, există în plan reorganizarea liniilor de transport în comun, astfel încât să existe trasee care să treacă prin noile zone rezidențiale ale Constanței (Tomis Plus, Boreal, Compozitori etc.). Nu în ultimul rând, în planurile de reorganizare a RATC intră și elaborarea unei aplicații mobile care să permită achiziționarea biletelor în sistem electronic și să ofere posibilitatea interzicerii accesului celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. Din păcate, acestea au rămas doar planuri pe hârtie, la fel ca multe alte proiecte pe care actuala administrație locală din Constanța s-a lăudat că le pune în practică.

9 comentarii

Eu 20:07:51 / 11 Octombrie 2017
Nu este parolist

Cred ca Fagadau adora sa se faca de ras. A promis de mai multe ori ca podul de la butelii va fi terminat la termenul prevazut,fara sa-i smulga aceasta promisiune cineva.Nu mai spunem de alte promisiuni ptr. ca devenim penibili ca el.

Vasile 20:14:58 / 11 Octombrie 2017
Aticol de kkt

Hmmm! Eu auzisem ca primul lot va veni in Aprilie! Voi Telegraf Constanta unde ati auzit?? Si hai sa discutam putin pe tema asta! Momentan, urmeaza sa se deschida ofertele! Buuunnnn! Dupa deschidere se desemneaza castigatorul! OK ! Apoi asteptam perioada in care se vor depune contestatii(asa e legea bai Telegraf Constanta ) !! Dupa asta se semneaza CONTRACTUL !! Dupa semnare, castigatorul va trimite un lot, daca are pe stoc(cateva, deoarece in economia de piata nu se lucreaza pe stoc, bai Telegraf Constanta !! Si pana la vara, probabil vor veni si restul de autobuze! Asa ca bai Telegraf Constanta daca tu nu stii decat sa apesi pe niste taste de la un amarat de laptop, neavand habar de legea achizitiilor publice, barem taci dracu din gura(taste) si mai citeste !! VI S-A CAM RIDICAT KKTUL LA CAP CA SUNTETI A-4-A PUTERE IN STAT SI ACUM AM IMPRESIA CA ASPIRATI SA DEVENITI PRIMA!!! PE BUNE, MAI Telegraf Constanta ???????????????????????????????????????????????????

Vasile 20:19:31 / 11 Octombrie 2017
Pentru Eu

Podul nu-l face primarul, desteptule, ci niste ingineri(daca ai auzit de breasla asta) ! Daca te pun sa sapi o groapa de un metru in 8 ore si tu zici ca o termini in 3, iar dupa 3 randuri de cazma dai de bazalt, se chiama ca te-ai facut de ras??? Ce usor este sa mananci kkt la calc !!!!

basile 20:28:57 / 11 Octombrie 2017
Pentru Vasile

Inginerii Mobitom? :))) Sa fim seriosi. Tu esti mai prost decat fatalau. Podul ala nu e de facut. E un pod cexistent, solid, care trebuie carpit ("modernizat"), o chestie simpla acolo unde sunt inginerii de care vorbesti. Dar cu 2 paznici de 4 luni pe acolo, greu de tot. Ca ingineri si oameni cu cazmale nu am vazut. Legat de autobuzele de mai sus, poate ar trebui sa ii explici lui fatalau legea achizitiilor, astfel incat sa nu mai promita. Poate ar trebui sa il inveti cum se scrie un caiet de sarcini astfel incat sa nu dai posibilitatea contestatiilor (apropos de deturnarea de fonduri de la arheologic). Tu esti tare destept Vasile. Nu vrei sa ne conduci?

PENTRU VASILE 00:59:29 / 12 Octombrie 2017
VASILE DE LA PRIMARIE ?

Pai nu a spus telegraful bai vasile care esti tu vasile, ci fagadau cu gurita lui atotstiutoare. Pod, autobuze,cazinou, sensuri suspendate, smart city ,rachete si ozn-uri :)), toate astea eminentu asta de fagadau le-a zis.... Si autobuzele astea mama lor asa se cumpara nu ? La mine aici la fraierii astia (urbe din vest) inainte sa ia cate o duzina dinastea de autobuze mai intai cumpara unu il tin 1-2 ani se analizeaza costuri de intretinere, consum, fiabilitate, rentabilitate etc La Constangeles se alege dupa culoare dupa ce ? Isi bat unii joc de banii vostri de incompetenti ce sunt si nimeni nu face nimic, trist !

Sexofon 02:00:16 / 12 Octombrie 2017
Vasile , iti place sa sugi?

Au mai comentat dobitoci , dar nici unul nu l-a depasit pe VASILE !!! Poti sa pupi in cur primaria si angajatii ei din ea cat vrei, dar articolul este obiectiv si se bazeaza doar pe ce spune primarul asta , care este la fel de prost ca tine !!!

o 08:38:47 / 12 Octombrie 2017
pla

Ba vasile, ma-ta face podul de la Butelii !!!

Costel 08:57:40 / 12 Octombrie 2017
Autobuze

Ba da de ce circula cu placi turcesti

Rizescu 12:17:11 / 12 Octombrie 2017
Stroe si ai lui

Pe cand vom auzi si de anchetarea talharilor de la 2x1 Holding? Cand vor fi anchetate traficul de influenta, luarea de mita, spolierea constantenilor de tristul cuplu Dumitache Ion si Stroe Felix? Cand se va incheia aceasta mascarada si vor fi anchetate cu simt de raspundere hotiile care se fac in Portul Constanta? Se pare ca acum asistam DOAR la o reglare de conturi mafiota, in care unii au pactizat cu SISTEMUL, se infiltreaza peste tot in structurile de decizie - in special tineri pensionari de stat, militieni, vamesi, portarei, apevisti - si folosind procuratura ii elimina pe ceilalti de peste tot. Asta pentru ca indivizi de genul asta nu reprezinta nimic in fata cetatenilor si niciodata nu I-ar vota NIMENI. In Romania democratia a sucombat sub atacul statului securistic mafiot, ai carui reprezentanti de baza sunt, paradoxal, cei tineri sau foarte tineri si, de altfel, fara nicio sansa in viata, intrucat cei mai multi dintre ei au absolvit diverse forme de invatamant tip sereleu (Saguna, Spiru, Cantemir, Gaudeamus etc) si sunt agramati, analfabeti functional, dar extrem de dornici de parvenire. Exemple in acest sens sunt Tutuianu, Babu, Rasauteanu, Palaz, Learciu, Fagadau si altii ca astia pusi pe diverse functii, ei avand muci in freza. Cine ii tine si ii sustine? De ce arata orasul de rahat, prafuit si intunecat?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde