Avalanșă de nereguli financiare la Primăria Medgidia?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce probleme scoate la iveală Curtea de Conturi Avalanșă de nereguli financiare la Primăria Medgidia?
Administrație 12 Februarie 2017 / 17:41 2047 accesări 4 comentarii

Valoarea totală a prejudiciilor identificate la nivelul Primăriei Medgidia depășește 300.000 de lei

Valoarea totală a prejudiciilor identificate la nivelul Primăriei Medgidia depășește 300.000 de lei

Curtea de Conturi a României a publicat, recent, rapoartele de audit întocmite în urma controalelor ce au avut loc anul trecut și care vizează activitatea financiară de la nivelul autorităților locale. Nici Primăria Medgidia nu a scăpat de verificări, raportul de audit indicând numeroase nereguli. În total, valoarea prejudiciilor identificate la nivelul Primăriei Medgidia depășește 300.000 de lei, iar abaterile financiar-contabile trec de suma de 11 milioane de lei.

Curtea de Conturi (CC) a României a publicat, recent, rapoartele de audit întocmite în urma controalelor ce au avut loc anul trecut și care vizează activitatea financiară de la nivelul autorităților locale din toată țara. Nici Primăria Medgidia nu a scăpat de verificări. În acest caz, constatările inspectorilor au scos la iveală probleme ce par foarte grave, cel puțin la prima vedere. În total, valoarea prejudiciilor identificate la nivelul Primăriei Medgidia depășește 300.000 de lei, iar abaterile financiar-contabile trec de suma de 11 milioane de lei.

CHELTUIELI NEÎNREGISTRATE ÎN CONTABILITATE

Una dintre neregulile înregistrate în raportul CC este legată de faptul că în contabilitatea instituției nu au fost înregistrate mai multe cheltuieli realizate pentru reabilitarea unor instituții de învățământ din municipiu. De asemenea, s-a mai constatat că municipalitatea nu a înregistrat în evidența contabilă obligaţia de plată a dobânzilor aferente împrumuturilor pe termen lung, în sumă de peste un milion de lei. O altă neregulă sesizată de către inspectorii CC este legată de faptul că agenții economici care au închiriat spații în incinta Spitalului Municipal Medgidia (11 agenți economici care utilizează o suprafață totală de 283,46 mp) și în unele unități de învățământ (18 agenți economici care utilizează o suprafață totală de 1.292 mp) nu sunt înregistrați în evidența fiscală a Primăriei ca plătitori de taxă pe clădire, conform prevederilor Codului Fiscal. În plus, inspectorii CC au constatat că atât Spitalul Municipal Medgidia, cât și o parte dintre unitățile de învățământ au închiriat spații aparținând domeniului public al municipalității, fără a vira la bugetul local minimum 50% din veniturile din chirii.

ASIGURĂRI DE VIAȚĂ PLĂTITE DEGEABA?

Nici la nivelul Poliției Locale Medgidia lucrurile nu sunt roz. „În 2015, Poliția Locală Medgidia a plătit nelegal contravaloarea unor polițe de asigurări de viață, în valoare totală de 6.355 de lei, pentru 65 de salariați, fără a ține cont de faptul că nu toți agenții își desfășoară activitatea prin expunere la riscuri”, se arată în raportul CC. Același document arată că, anul trecut, Primăria a plătit nelegal 15.961 de lei pentru redactarea și publicarea materialelor informative, în condițiile în care există personal specializat în acest domeniu, în cadrul instituției. Mai mult, CC a sesizat că Primăria a plătit nelegal 21.312 lei pentru emisiuni informative în care se prezentau activitățile autorităților locale, în condițiile în care legea nu prevede acest tip de cheltuieli. Nu în ultimul rând, inspectorii au constatat, în urma controalelor, că Primăria Medgidia a suportat, de la bugetul local, cheltuieli neeligibile de peste 200.000 de lei, în cadrul proiectului european legat de reabilitarea spațiilor și parcurilor din localitate, fără să încerce să recupereze banii de la persoanele vinovate, în conformitate cu prevederile Codului Civil. Am încercat să aflăm un punct de vedere de la reprezentanții autorităților locale referitor la aceste nereguli, însă nici primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, nici fostul edil Marian Iordache nu au răspuns la telefon. Totuși, e important de precizat faptul că raportul CC nu este bătut în cuie și poate fi atacat în instanță.

AVALANȘĂ DE CONTESTAȚII LA RAPOARTE

De menționat este că, potrivit celor mai recente statistici legate de litigiile dintre CC și instituțiile verificate, în 2016 au fost înaintate 1.846 de litigii, dintre care 574 au fost soluționate definitiv, celelalte fiind în curs de soluționare. Dintre cauzele rezolvate definitiv în instanță, 477 au fost în favoarea CC, reprezentând 83% din numărul litigiilor soluționate.

4 comentarii

Pi si pidi 05:37:52 / 13 Februarie 2017
Art.nelamuritor

Nu reiese din articol,daca aceste nereguli sunt facute de actualul Pitzigoi sau de cel de dinaintea lui !!

Faurel 09:04:27 / 13 Februarie 2017
E de asteptat

Si la politia locala cine crede ti ca face treaba toti o apa si un pamant cine e seful??un destituit pentru deficiente in aparatul de cinducere decla politia nationala a orasului si de cine nu l stie ,,,,, altul adjunctul alta tuse si ala sa nu dam nume ce competenta are la o asemenea palarie stie toata lumea cum sa mearga treaba cum????

Gogu 09:29:56 / 13 Februarie 2017
Camera de conturi

S-au grăbit cu controlul . Trebuia sa-l facă in preajma Pastelui , așa cum se făcea in fiecare an. Inspectorii erau tratati cu Miel , vin etc de celebru Titi Radu , unchiul lui Dragomir , șeful lui Marean si totul era ochei.

viorel 16:08:51 / 13 Februarie 2017
cam 5

sefa si fetele de cam 5 sunt dezastru total. orice cauti mori cu dreptatea si chitanta in mana . acolo s-a pogorat duhul prostiei ,lenei ,incompetentei , sa fim intelesi incepand cu sefa .pe vremea lui elizei faceau puscarie pentru incompenta 100 ani.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2575 secunde