Bătrâni din Constanța, păcăliți prin 'metoda accidentul'

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bătrâni din Constanța, păcăliți prin 'metoda accidentul'

Eveniment 10 Septembrie 2018 / 08:41 934 accesări

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați vineri de către o femeie, care a relatat faptul că mama sa, în vârstă de 82 de ani, domiciliată în municipiul Constanța, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, fiindu-i solicitată suma de 15.000 de euro. Bărbatul necunoscut a precizat faptul că fiica sa are nevoie de o operație, urmând a fi transportată cu avionul la un spital, deoarece a fost implicată într-un accident.

Femeia în vârstă și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi nu a dat curs solicitării, convorbirea încheindu-se fără a fi creat prejudiciu.

Duminică,polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 73 de ani, că a fost apelat pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic la un spital din Constanța, care i-a adus la cunoștință faptul că fiul său a fost implicat într-un grav accident. După ce vocea necunoscută a precizat faptul că pentru transportul fiului la un spital din București este nevoie de suma de 12.000 de euro, în discuția telefonică a intervenit un alt bărbat, care s-a recomandat a fi chiar fiul bătrânului.

În cursul acelei seri, bătrânul a oferit suma de 11.000 de euro și 5.000 de lei unui bărbat care s-a prezentat la domiciliul acestuia.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cuvictime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.12