Campionatul Mondial de Skandenberg de la Constanța, la final

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După o săptămână de întreceri la Pavilionul Expoziţional

Campionatul Mondial de Skandenberg de la Constanța, la final

Sport, Lifestyle 04 Noiembrie 2019 / 20:48 5958 accesări

În perioada 26 octombrie - 4 noiembrie 2019, Constanța a găzduit cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skandenberg și a 22-a serie a Campionatului Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română de Skandenberg ,,Braț de Fier” și ,,World Armwrestling Federation WAF’’ și a fost finanțat de Primăria Municipiului Constanța. La competiție au participat aproximativ 1.500 de sportivi din peste 50 de țări. România a fost reprezentată de 85 de atleți și 5 para-atleți.

Astfel, la juniori și tineret, constănţeanul Cristi Migit s-a clasat pe locul 3 la categoria -90 de kg, iar bucureşteanul Alin Tudor a ocupat locul 3 la tineret, categoria -75 de kg.

La categoriile master (veterani), Ștefania Robescu a cucerit medalia de bronz la categoria master women -60 kg, Daniel Andronache, locul 3 la Masters - 80 kg, Ion Oncescu, locul 1 la categoria Masters -100 kg (campion mondial), urmat de Olimpiu Făt, locul 2 la categoria Masters - 100 kg. Daniel Pătrașcu a ocupat locul 2 la categoria -80 kg Grand Master (peste 50 de ani), Augustin Manțog, locul 2 la Grand Master -90 kg, Ion Grosu, locul 3 la categoria Grand Master +100 kg, iar Mircea Cârloganu s-a situat pe primul loc la categoria senior Grand Master -90 kg.

Campionatului Mondial de Skandeberg, Disabled și Masters, brațul drept, a adus României încă șase medalii: Ştefania Robescu - bronz - Master Women -60 kg, Daniel Andronache - argint - Masters -80 kg, Ion Oncescu - Aur - Masters -100 kg, Olimpiu Făt - bronz - Masters -100 kg, Relu Robescu - argint - Grand Masters +100 kg, Mircea Cârloganu - Aur - Senior Grand Masters -90 kg.

De asemenea, România a obținut locul 2 pe echipe la Masters Men!

Viorel Dobrin s-a clasat pe locul 4 la categoria seniori -80 kg, iar Andrei Chipreanov, pe locul 4 la categoria seniori -100 kg.

Campionatul Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilităţi a adus medalia de bronz lui Sergiu Țecu, locul 3 la categoria standing men -90 kg. Ionuț Anghel (-65 kg) și Ionuţ Senche (+75 kg), aflați la prima participare la un Campionat Mondial, au ocupat locul 5 la categoria lor de greutate (persoane cu dizabilităţi locomotorii - disable sitting man).

Înaintea finalelor de sâmbătă, marele fotbalist Gheorghe Hagi a acceptat invitaţia reprezentanţilor Asociației Române de Skandenberg „Braț de Fier”. Gheorghe Hagi, care a încrucişat braţul cu multiplul campion mondial Ion Oncescu, a fost recompensat cu una dintre medaliile cucerite de Ion Oncescu, la categoria Masters +40 de ani, categoria 100 de kilograme.

La finalele de duminică a participat și primarul Decebal Făgădău, care a mulțumit organizatorilor pentru că au promovat orașul Constanța prin organizarea unei competiții de asemenea amploare, dar și sportivilor pentru participarea la ediția din acest an a Campionatului Mondial de Skandenberg desfășurată la Constanța.12