Cardurile din cutiile negre ale avionului EgyptAir prăbușit, reparate în Franța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cardurile din cutiile negre ale avionului EgyptAir prăbușit, reparate în Franța
24 Iunie 2016 / 08:30 180 accesări 0 comentarii

Cardurile de memorie din cele două cutii negre ale Airbusului companiei EgyptAir care s-a prăbușit în Mediterana în urmă cu o lună vor fi trimise săptămâna viitoare în Franța pentru a fi reparate, anchetatorii exprimându-și speranța că conținutul lor va permite să se elucideze cauzele tragediei, relatează AFP.

Airbusul A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbușit pe 19 mai cu 66 de persoane la bord, dintre care 40 de egipteni și 15 francezi, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive încă nedeterminate.

"Cardurile de memorie ale celor două înregistratoare de zbor au fost avariate", a anunțat joi seară comisia egipteană de anchetă într-un comunicat.

Aceasta a subliniat că săptămâna viitoare va merge "în Franța, cu circuitele electrice ale celor două cutii, pentru a fi reparate în laboratoarele Biroului de Anchete și Analize (BEA) și a elimina depunerile de sare" marină.

Odată reparate, cardurile de memorie vor fi "aduse înapoi la Cairo pentru a se efectua analiza datelor în laboratoarele Ministerului Aviației Civile", potrivit comisiei care anterior a atras atenția că aceste operațiuni ar putea dura "mai multe săptămâni".

Dispozitivele Cockpit Voice Recorder (CVR), care înregistrează discuțiile din cabina piloților, și Flight Data Recorder (FDR), care înregistrează toți parametri de zbor, au fost recuperate "în bucăți" săptămâna trecută de nava 'John Lethbridge', aparținând companiei franceze Deep Ocean Search (DOS).Pagina a fost generata in 0.2056 secunde