Ce li se pregătește copiilor cu diabet zaharat? E foarte important!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministerul Sănătății Ce li se pregătește copiilor cu diabet zaharat? E foarte important!
Sănătate 27 Iunie 2018 / 17:15 397 accesări 1 comentariu

Problema bolnavilor de diabet din România, atât adulți, cât și copii, este una des dezbătută. În această după-amiază, Ministerul Sănătății a postat în dezbatere publică, la secțiunea Transparență Decizională, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018.

Conform proiectului de act normativ, Programul național de diabet zaharat se va reorganiza în două subprograme distincte, unul destinat adulților cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat tip 1, informează Ministerul Sănătății. De asemenea, prin noile prevederi se asigură cadrul legislativ pentru acordarea, în cadrul acestui program, a dispozitivelor medicale moderne: dispozitive pentru monitorizarea glicemică continuă și pompe cu insulină integrat cu dispozitive de monitorizare glicemică continuă în scopul asigurării unui tratament optim și a monitorizării evoluției bolii.

”Practic, toți copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum și la pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare. Problematica copiilor cu diabet zaharat este una complexă. Noile măsuri pe care le luăm prin această modificare legislativă asigură limitarea evoluției bolii și apariției complicațiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat, precum și o îmbunătățire a calității vieții copiilor cu diabet zaharat tip 1”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Luni, 25 iunie 2018, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, împreună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-au întâlnit cu reprezentanți ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și ai Federației Asociațiilor Pacienților Diabetici pentru a identifica posibilitățile de finanțare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticați cu diabet, în cadrul Programului național de diabet. În urma discuțiilor, s-a stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, în cadrul Programului Național pentru Diabet Zaharat.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1184 secunde