Ce proiecte promite Primăria Constanța anul viitor? Pe aceleași ca în 2017!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect de buget aproape identic cu cel de anul trecut Ce proiecte promite Primăria Constanța anul viitor? Pe aceleași ca în 2017!
Administrație 27 Decembrie 2017 / 17:12 4892 accesări 7 comentarii

Locuitorii din Constanța pot afla acum unde vor merge taxele și impozitele plătite anul trecut din proiectul de buget pentru anul 2018, pe care Primăria Constanța l-a pus la dispoziție pe site-ul propriu (www.primaria-constanta.ro). Printre cele mai importante proiecte se află cel de continuare a reabilitarii Pasajului Cumpenei (adică Podul de la Butelii), cel de co-finanțare a construcției Sălii Polivalente și cel de finalizare a reabilitării Parcului Arheologic. Alte investiții sunt prevăzute și în reabilitarea creșelor, unităților de învățământ și a cantinelor sociale. În mare, însă, investițiile propuse pentru 2018 sunt aceleași ca cele pentru 2017, ceea ce ne face să ne întrebăm pentru ce au plătit constănțenii taxe și impozite, în anul care se încheie.

Constănțenii curioși unde vor ajunge banii din taxele și impozitele locale pe care le-au achitat anul trecut pot consulta proiectul de buget elaborat de Primăria Constanța pentru 2017. Documentul este disponibil pe site-ul: http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public---legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/proiectul-bugetului-local-pe-anul-2018.pdf?sfvrsn=2. Documentul conține date despre cele mai importante investiții programate pentru anul acesta în municipiul Constanța. Cele mai multe au fost incluse și în bugetul pentru 2017, dar autoritățile nu le-au dus la bun sfârșit sau, în unele cazuri, nici nu le-au început. Practic, planurile de investiții pe anul viitor sunt aproape identice cu cele din 2017, ca și cum, în anul care se încheie, administrația locală nu a făcut nimic. Să sperăm că, în 2018, Primăria se va dovedi mai eficientă în derularea proiectelor și cheltuirea banului public.

REABILITAREA PODULUI DE LA BUTELII ȘI SALA POLIVALENTĂ, CAPETE DE AFIȘ

Unul dintre proiectele importante care erau prevăzute pe lista investițiilor pentru anul 2016 este cel legat de finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Pasajului Cumpenei, cum este denumit în actele oficiale Podul de la Butelii. Deși au început în mai 2017, lucrările au stagnat aproape jumătate de an. Autoritățile au motivat întârzierea ca fiind cauzată de unele neconcordanțe dintre proiectul tehnic și situația din teren, dar tot e greu de explicat de ce a durat atât de mult până la reluarea lucrărilor. Tot din rândul proiectelor care au fost incluse pe lista de investiții pentru 2017, dar care nu au mai fost realizate, este cel privind construirea Sălii Polivalente de 5.000 de locuri din zona Badea Cârțan. Cheltuielile vor fi suportate de către Compania Națională de Investiții, însă Primăria Constanța trebuie să asigure o co-finanțare de aproape 13 milioane de lei. Printre proiectele începute în trecut ce vor fi continuate în 2017 se numără cel privind finalizarea reabilitării parcului Arheologic - investiție ce pare să nu se mai termine niciodată, lucrările durând de peste doi ani.

REABILITAREA CREȘELOR ȘI DOTAREA CABINETELOR DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ

La fel ca în 2017, municipalitatea intenționează în 2018 să demareze lucrările de amenajare și reamenajare a locurilor de joacă din oraș, cu atât mai mult cu cât, astă-vară, toate aceste locuri au fost desființate în urma unui scandal de proporții. Totul a pornit de la o serie de controale și avertismente ale OPC și de la plângerile mai multor părinți nemulțumiți. De asemenea, planurile de achiziționare de aparatură medicală pentru cabinetele de medicină școlară, reabilitarea fațadelor și acoperișurilor la clădirile proprietate publică sau privată a municipiului Constanța, în special în zonele centrale și Piața Ovidiu și amenajarea spațiului public din zona Teatrului de Operă și a Universității Maritime sunt alte proiecte care au fost incluse și în bugetul pe 2017, dar nu au fost puse în practică sau nu au fost finalizate. De asemenea, în 2018, ca și anul trecut, există planuri pentru demararea studiilor premergătoare amenajării unei piste de biciclete în jurul Lacului Tăbăcărie. Nu în ultimul rând, administrația mai intenționează să investească în mansardarea creșelor 1, 2 și 5, precum și racordarea tuturor creșelor la rețeaua de gaze naturale, proiect ce a fost inclus și în bugetul pe 2017. Un alt proiect aflat pe lista de investiții pentru 2017, dar care nu a mai fost dus la bun sfârșit este cel privitor la achiziționarea de autobuze Euro 6 pentru viitoarea companie de transport care va lua locul RATC, pentru care municipalitatea a contractat deja un împrumut. Tot în 2018 Primăria se jură că se vor face angajări masive la Poliția Locală, efectivul fiind mărit cu 100 de persoane. Rămâne de văzut dacă această promisiune va fi respectată în 2018.

CE PROGRAME VECHI VOR CONTINUA ANUL ACESTA

Pe lângă noile investiții, în 2017 vor continua programele multianuale, cum sunt reabilitarea tramei stradale, modernizarea infrastructurii, un amplu program de plantări de arbori și material dendrologic, asigurarea serviciului de dezinsecție și deratizare și achiziția și montarea de mobilier urban (coșuri de gunoi, bănci de odihnă, asigurarea funcționării serviciului de salvamar). Se va investi, cu precădere, în reabilitarea și resistematizarea carosabilului și trotuarelor de pe bulevardele 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai și Aurel Vlaicu, Șoseaua Mangaliei și străzile Soveja și Dezrobirii. Totodată, continuă acțiunile de sprijinire a vârstnicilor și a nevoiașilor, prin acordarea de tichete valorice, premierea vârstnicilor de 80, 90 și 100 de ani, precum și familiilor de 50 de ani, și acordarea de gratuități în mijloacele de transport în comun. De asemenea, Primăria promite investiții serioase și în educație. „În domeniul învățământului se vor face lucrări de reabilitare și modernizare la unele unități de învățământ, treptat și la altele, Vom acorda în continuare burse de performanță, sociale, de merit și de studiu elevilor constănțeni. Din bugetul local vor fi suportate și cheltuielile cu organizarea și desfășurarea competițiilor școlare, extrașcolare și extracurricuraleți, de asemenea, vor fi stimulați financiar elevii care au obținut distincții”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de buget.

loading...

7 comentarii

Jenna 04:09:48 / 28 Decembrie 2017
Primarul mincinos

Primarul lui pește prăjit când ai de gând să faci ceva pentru amărâtul ăsta de oraș pe care tu și fratele tău Pinocchio zis și primarul șpagă mazăre. Nu ști ce ? Îți dăm noi locuitorii urbei niște idei : PARCĂRI supraetajate, un STADION mare și frumos, o SALĂ polivalentă mare și frumoasă ,GRĂDiNIȚE, REABILITAREA Spitalului județean și celui Municipal spații verzi pe care Pinocchio a făcut malluri și nu în ultimul rând impozite mai mici , că doar bunurile pe care le deținem nu le mai cumpărăm încă odată. LA mai multe realizări domnule buratino !!!

Răspunde | Raportează | | |+15
Cine mai crede! 07:58:49 / 28 Decembrie 2017
A terminat tot ce a promis in campanie?

Sa termine macar ce a promis in campanie si pe urma sa faca alte promisiuni.

Costantean mintit 09:59:25 / 28 Decembrie 2017
Penibilii

Va mai aduceti aminte de promisiunea lui Mazare din anul 2000 cu largirea strazii Soveja ? Mai facem un efort si ne amintim si de o minciuna gogonata a lui Fagadau----PARCAREA SUBTERANA SUB PARCUL DE LA SALA SPORTURILOR !!! Cat de penibili pot fi ! Ei nu au terminat parcul de la primarie deoarece in mod repetat niste incompetenti din primarie greseau actele si firmele castigau la organismul de contestatii. STIM ASTAZI CARE SUNT VINOVATII DIN PRIMARIE SI CE SANCTIUNI AU PRIMIT PTR. INCOMPETENTELE REPETATE IN CAZUL PARCULUI DE LA PRIMARIE(ARHEOLOGIC ) ?

te 10:36:33 / 28 Decembrie 2017
ce proiecte ?

care proiecte ,cele pentru pachetari,?orasul mai poate sa astepte ,mai sant vreo 3-4 locuri de parcare in tomis 3,nu le praduiti si palea sa puteti dormi linistiti ca nu mai aveti nimic de vandut prin zona

Sorinus 19:50:11 / 28 Decembrie 2017
articol

Podul de la butelii o sa il reabilitati prin anul 2030.RUSINE !!! INCOMPETENTĂ = Primăria Constanța.

constantean 01:25:19 / 30 Decembrie 2017
POLIVALENTA!?

Promisa de 20 de ani!!?? Exista si finantarea aprobata, dar mereu se gaseste cate o scuza, nu-i asa?? Cel mai urat si saracacios oras am ajuns. Bine ca au Clujul si Craiova! sala, stadion, samd

LUCICA 20:43:19 / 10 Ianuarie 2018
Cautam persoane

Cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa cistige 1500 RON ( lei noi ) lunar.Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor.Ne gasiti la adresa de email : lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1798 secunde