Cea mai pură apă caldă din lume! Se face baie direct pe plajă în orice anotimp!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cea mai pură apă caldă din lume! Se face baie direct pe plajă în orice anotimp!
Turism 11 Octombrie 2017 / 18:06 1187 accesări 0 comentarii

Turiştii care merg la mare în Peninsula Coromandel din Noua Zeelandă nu mai au nevoie să facă baie în ocean, ci direct pe plajă, potrivit descopera.ro. Sub „Water Beach Hot” curge un râu subteran, care, cu două ore înainte și două ore după reflux încălzește plaja cu un flux de apă caldă. Iar toţi turiştii profită de acest lucru pentru a-şi „săpa” o piscină termală privată, unde se pot relaxa până la următoarea maree. Inutil de precizat că „Hot Water Beach” este o plajă unică în lume, unde se poate face baie în orice anotimp.

Locul se află la 12 km de Whitianga și la 175 de Auckland, dar multe persoane parcurg distanţe mult mai mari pentru a testa beneficiile termale ale locului, astfel încât în fiecare an, plaja este vizitată de 700.000 de oameni din întreaga lume. De altfel numele acestei plaje din Noua Zeelandă derivă chiar din izvoarele prezente în subsolul acesteia din care curge o apă fierbinte şi pură, filtrată chiar de nisipul cuarţos. Temperatura apei atinge 64 de grade Celsius la suprafaţă, iar în zilele mai friguroase plaja este învăluită în ceaţă. Turiştii nu vor găsi șezlonguri și umbrele, însă într-un mic magazin de plăci de surf aflat chiar la intrarea pe plajă, îşi vor putea închiria lopăţele cu ajutorul cărora să-şi sape propria ”albie” de forma şi dimensiunile dorite. Sursa: lastampa.it.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2698 secunde