Cea mai titrată echipă de fotbal din Grecia, exclusă din cupele europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cea mai titrată echipă de fotbal din Grecia, exclusă din cupele europene

Sport 25 Aprilie 2018 / 14:55 1032 accesări

Într-o perioadă în care titlul se acordă la Comisii şi scandalul apare la fiecare săptămână, fotbalul din Grecia a mai primit o lovitură. Marţi, Panathinaikos Atena, cea mai titrată echipă elenă, a fost exclusă de UEFA din cupele europene pentru următoarele trei sezoane.

Situaţia de la clubul cu 20 de titluri în fotbalul din Grecia s-a înrăutăţit treptat de la începutul sezonului, când patronul Giannis Alafouzos a anunţat că renunţă la echipă, iar totul a culminat cu decizia luată de forul european. Pentru că are datorii faţă de mai multe persoane, Panathinaikos nu va fi primită în competiţiile europene în următorii trei ani şi a fost obligată să plătească şi o amendă de 200.000 de euro.

Problemele pleacă de la un litigiu cu fundaşul german Jens Wemmer, căruia grecii nu i-au plătit 500.000 de euro, iar acest caz îi adusese deja lui Panathinaikos o depunctare de trei puncte, alte două fiind retrase din cauza comportamentului reprobabil al suporterilor. Colac peste pupăză, jucătorii au intrat în grevă la începutul acestei luni, alegând să protesteze astfel faţă de neplata restanţelor salariale.

Fostă finalistă în Cupa Campionilor Europeni în 1971, Panathinaikos are, oricum, şanse destul de mici să apară în viitorul sezon european, deoarece, după 28 de etape, ocupă abia locul al şaptelea în Grecia, cu 37 de puncte.

Taguri articol


12