Cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea a ajuns la Senat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea a ajuns la Senat

Politică 02 Septembrie 2016 / 11:20 385 accesări

Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns vineri dimineaţa la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cererea urmează să ajungă apoi la Biroul Permanent, după care va fi stabilit calendarul discutării solicitării. Cererea DNA va ajunge la Comisia Juridică, unde Oprea poate să-şi studieze dosarul, urmând să fie întocmit un raport, care va fi trimis plenului pentru a fi supus votului.

Procurorii anticorupţie au transmis joi procurorului general al României cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în ceea ce îl priveşte pe fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, actual senator.

Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea.12