Cod Galben de vânt. Pe litoral, rafalele vor depăși 80 km/h

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenționare meteorologică Cod Galben de vânt. Pe litoral, rafalele vor depăși 80 km/h
Vremea 05 Ianuarie 2020 / 11:48 4619 accesări 0 comentarii

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică Cod Galben de Vânt, valabilă pentru intervalul 6 ianuarie, ora 6.00 - 6 ianuarie, ora 22.00, când în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și sudul Moldovei, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze, în general, de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăși 75 – 80 km/h.

Intensificări ale vântului vor mai fi în sud-estul țării și în noaptea de luni spre marți – 6/7 ianuarie, și în cursul zilei de marți – 7 ianuarie, în general cu viteze de 45 – 50 km/h, iar pe litoral, rafalele vor depăși 55 – 60 km/h.

Recomandări ISU

În acest context, ISU Dobrogea transmite următoarele recomandări. „Având în vedere prognoza pentru perioada următoare, cu intensificări susţinute ale vântului, recomandăm populaţiei să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate

Dacă vă aflați în aceste zone, aflate sub incidența vremii rele, urmați următoarele sfaturi:

✅ Urmăriți buletinele meteo

✅ Informați-vă despre condițiile de trafic

✅ Parcați mașinile la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate

✅ Pregătiți mașina pentru circulația în condiții de iarnă/drum alunecos

În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informatii despre modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obtinute prin intermediul aplicatiei DSU, care poate fi descarcata gratuit din Google Play Store si App Store.“

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1277 secunde